Cadrele didactice care îndeplinesc condiţiile legale de pensionare la 1 septembrie pot rămâne titulare

Cadrele didactice care îndeplinesc condițiile legale de pensionare la data de 1 septembrie 2015 se mențin în activitate ca titulare și în anul școlar viitor, până la trei ani peste vârsta de pensionare, prevede un ordin de ministru al Educației publicat pe site-ul instituției.

Cererile vor fi depuse la secretariatele unităților de învățământ până la 26 ianuarie iar validarea condițiilor cumulative pentru menținerea în activitatea ca titular în funcție didactică peste vârsta de pensionare se va face până la 2 februarie.

Potrivit ordinului de ministru, în anul școlar 2015-2016 poate fi menținut în activitate ca titular în funcția didactică peste vârsta de pensionare cadrul didactic care îndeplinește cumulativ următoarele condiții: postul didactic/catedra pe care este titular, conform actului de numire/transfer/repartizare pe post/catedră, este complet(ă) și este viabilă în anul școlar 2015-2016 și dacă la nivelul unității/unităților de învățământ în care urmează să fie menținut în activitate ca titular peste vârsta de pensionare nu există reducere de activitate la disciplina/disciplinele pe care cadrul didactic respectiv este titular.

Validarea îndeplinirii cumulative a condițiilor de menținere pe post se va face în consiliile de administrație ale unităților de învățământ.

„În condițiile în care, până la data de 28 august 2015, la nivelul unităților de învățământ se constată că, din cauza reducerii numărului de ore la anumite discipline, nu mai este posibilă menținerea în activitate ca titulare peste vârsta de pensionare a unor cadre didactice, conducerile unităților de învățământ au obligația de a informa aceste cadre didactice cu privire la încetarea contractului individual de muncă în vederea pensionării”, precizează același ordin. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. K2 spune

    …. chiar si asa, cu indeplinirea cumulativa a conditiilor de mentinere pe post, tot se creeaza o discriminare (a cata oare?) fata de celelalte categorii de bugetari, care nu au aceasta optiune, fie chiar si de indeplinire a conditiilor cumulative. Deci, DICRIMINARE, ori art. 16 din Constitutie prevede ca „nimeni nu este mai presus de lege”. DE ce nu spuneti nimic, intrun articol evident, de notele luate de dascali la titularizarea pe post, de calitatea tot mai slaba a invatamantului, de fabricile de diplome, pe banda rulanta, de dezinteresul manifestat de dascali in desfasurarea actului de invatamant (cum era o data, pe vremuri) si interesul manifestat, tot mai „pe fata” pentru pregatiri.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata