Cameron: Rusia trebuie oprită înainte să destabilizeze ţări ale UE din est cum este România

Marea Britanie nu va lansa cel de-al treilea război mondial din cauza implicării Rusiei în Ucraina, dar Occidentul trebuie să impună o limită, pentru că în caz contrar Rusia va începe să exercite presiuni similare asupra unor țări membre ale Uniunii Europene din estul continentului, cum este România, a afirmat miercuri premierul britanic David Cameron, citat de Daily Telegraph.

‘Trebuie să ne punem întrebarea ce mai putem face mai mult decât atât? Nu vom lansa un război european, nu vom trimite flota la Marea Neagră, nu căutăm o confruntare militară, dar trebuie să folosim puterea economică de care dispunem’, a spus Cameron, întrebat ce poate face guvernul britanic pentru a-l opri pe președintele rus Vladimir Putin și pentru a sprijini Ucraina, cu prilejul unei discuții cu personalul United Utilities, principala companie de apă din Marea Britanie, la Warrington (vestul Angliei).

Potrivit lui Cameron, ‘Uniunea Europeană și SUA sunt hotărâte să demonstreze Rusiei că ceea ce face este inacceptabil. Este inacceptabil și pentru că, dacă stăm deoparte și nu facem nimic, mâine (rușii) vor destabiliza țări din regiunea baltică, vor destabiliza România, vecinii Rusiei vor începe să simtă presiunea acțiunilor lui Putin’.

Premierul britanic a apreciat totodată că exercitarea de presiuni economice asupra Rusiei va da rezultate întrucât ‘în cele din urmă Rusia are nevoie de Europa și America mai mult decât au nevoie America și Europa de Rusia’. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata