Campanie internaţională de prevenire a consumului de alcool în timpul sarcinii, lansată şi în România

O campanie internațională de prevenire a consumului de alcool în timpul sarcinii, intitulată „Prea mic ca să beau”, a fost lansată de Școala Națională de Sănătate Publică, Management și Perfecționare în Domeniul Sanitar București, în parteneriat cu EUFASD Alliance, NOFAS și EUROCARE.

Potrivit unui comunicat de presă, remis joi , scopul campaniei lansate pe 9 septembrie este de a crește gradul de conștientizare a populației asupra riscului provocat de consumul de alcool în timpul sarcinii și de apariție a sindromului alcoolic fetal.

„Consumul de alcool în timpul sarcinii reprezintă o cauza majoră de malformații congenitale și tulburări de dezvoltare fetală, sindromul alcoolic fetal afectând 1% din populația generală”, susține comunicatul de presă.

Campania se desfășoară simultan în SUA, Canada, Australia, Africa, Europa (15 țări, printre care și România).

Debutul campaniei a avut loc prin expunerea unui banner într-o zonă circulată din București și mediatizarea imaginilor înregistrate pe site-ul organizatorilor, respectiv European Fetal Alcohol Spectrum Disorders Alliance: www.eufasd.org și pe rețelele de media socială dedicate. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata