Campionatul Naţional de Rebus Logic va avea loc on-line, în premieră naţională

Pasionații de rebusistică și jocuri logice din țară, indiferent de vârstă și preocupări, sunt așteptați să se înscrie, în premieră națională, începând de luni, 5 ianuarie, până în 25 mai, la prima ediție on-line a Campionatului Național de Rebus Logic, reluat după cinci ani, a declarat  Stelian Radu Cacuci, președintele Asociației Logic Club din Oradea.

„Am păstrat numele de rebus logic pentru a continua o tradiție pe care am mai organizat-o sub acest generic. Mulți s-au legat de denumire, e adevărat că mai bine îi ziceam campionat de jocuri logice, ca să fie cuprinzător, dar rebusul logic înseamnă nu numai clasicul rebus, de fapt, cuvinte încrucișate, ci o sumedenie de jocuri ale minții, de inteligență, de logică, multă matematică”, a declarat Stelian Radu Cacuci.

Potrivit președintelui Logic Club, competiția se va desfășura în luna august, va avea durata de trei ore și, în premieră în România, concurenții se vor confrunta on-line, accesul la problemele din concurs făcându-se prin descărcarea lor de pe site-ul asociației și/sau trimiterea lor pe e-mail, în ziua și la ora stabilite pentru începerea concursului.
„Eu am preluat modelul din Statele Unite, care este o țară imensă și este dificil să se întâlnească într-un loc anume. Concursul are loc pe internet și primesc timp de trei ore ca să dezlege problemele”, a precizat președintele Logic Club.

Nu a fost stabilită concret data desfășurării ediției on-line a campionatului, dar se va anunța în timp util. Deoarece nu există taxă de participare, pentru înscriere regulamentul prevede ca toți cei interesați să direcționeze 2% din impozitul pe venitul realizat în 2014 către Asociația Logic Club.

„Voi ține cont de toate părerile până pe 25 mai și poate vom găsi o soluție de comun acord. Aș vrea să păstrez această chestiune, cu 2%, dar pentru cei care nu pot, vom căuta o soluție. Eu nu vreau să manevrăm bani, ca să nu dăm ocazia la discuții”, a menționat Cacuci.

Regulamentul de participare este postat pe site-ul Asociației Logic Club România, unica asociație din țară afiliată la Federația Internațională de Puzzle (WPF). (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata