Cântăreaţa Lara Fabian împlineşte 45 de ani

Albumul ”Pure”, următorul material discografic, conține unsprezece cântece compuse de interpretă în compania lui Rick Allison, iar cele mai cunoscute sunt ”Tout”, ”Je t’aime” și ”La Différence”. După doar două săptămâni de la lansare, albumul primește discul de platină în Canada.

”Pure” este lansat cu mult succes în luna iunie și în Europa, fiind vândut în peste două milioane de exemplare. În Franța, albumul primește discul de diamant, fiind considerat a fi unul dintre cele mai de succes albume din istorie, cu peste 1.471.800 de exemplare vândute.

În 1997, Lara Fabian primește opt nominalizări în cadrul premiilor ADISQ, unde câștigă trofeul cel mare la categoria „Cântărețul din Quebec cu cel mai mult succes în Canada”, iar „Pure” este numit „Cel mai popular album”.

Începând cu ianuarie 1998, interpreta susține mai multe concerte în Europa, iar popularitatea sa crește rapid. În luna februarie primește trofeul pentru ”Revelația anului” în cadrul galei Victoires de la Musique, iar muzeul Grévin îi oferă o statuie de ceară. În aceeași perioadă, cântărețul francez Johnny Hallyday o invită pe Lara Fabian să cânte alături de el piesa ”Requiem pour un fou” în cadrul unui concert caritabil.

Primul album de studio în limba engleză al interpretei, intitulat ”Lara Fabian”, este lansat în noiembrie 1999 în Franța și Canada. În America de Nord este comercializat de-abia începând cu vara anului 2000. Discul conține paisprezece cântece de muzică pop și dance pe care Fabian le înregistrează în compania unor producători cu renume precum Walter Afanasieff, Patrick Leonard sau Glen Ballard.

Cântecele ”Adagio”, ”Love by Grace”, ”I Will Love Again” și ”I Am Who I Am” sunt lansate pe disc single. În timp ce piesa ”I Will Love Again” ocupă primul loc în clasamentul Billboard Dance Music/Club Play și numărul 32 în Billboard Hot 100, ”Adagio” și ”I Am Who I Am” sunt extrem de difuzate de posturile radio din Europa.

În 2001 apare cel de-al cincilea album în limba franceză numit ”Nue”, cele mai de succes piese fiind ”Immortelle”, ”J’y crois encore” și ”Tu es mon autre” (un duet cu Maurane). Toate cele trei cântece devin hituri în regiunile francofone ale Europei, iar ”Tu es mon autre” este nominalizat la categoria ”Cea mai bună piesă” în cadrul premiilor Victoires de la Musique.

Între 2001-2003, Lara Fabian susține concerte în întreaga lume, iar pe parcursul turneelor sale înregistrează două albume în concert: ”Live” (2002) și ”En Toute Intimité” (2003).

Următorul album în limba franceză este ”9” (2005), urmat de ”Toutes les femmes en moi” (2009) și ”Le Secret” (2013).

Albumul ”Toutes les femmes en moi” este scris și compus în totalitate de Lara, aducând cu această ocazie un omagiu celor 12 femei (Nana Mouskouri, Celine Dion, Maurane, Dalida etc.) care au ajutat-o să devină artista și femeia de succes din prezent. Album are și o versiune în limba engleză, fiind intitulat ”Every Woman in Me” (2009).

Lara a vândut peste 18 de milioane de discuri în întreaga lume devenind cea mai bine vândută artistă de origine belgiană din toate timpurile. Artista cântă în franceză, italiană, spaniolă, engleză, limbi pe care le vorbește fluent.

În noiembrie 2007, devine mămica unei fetițe pe nume Lou.

Lara Fabian susține primul concert în România, la 17 martie 2012, la Sala Palatului din București. La insistențele publicului român, artista acceptă să mai susțină încă un concert, a doua zi. Un moment încărcat de emoție s-a derulat odată cu piesa „Je t’aime”. Cei 4000 de spectatori s-au ridicat în picioare și au început să cânte, având în mâini mici afișe, pe care erau desenate o inimă, în interiorul căreia scria „Tu nous as manqué” („Ne-ai lipsit”).

În octombrie 2014, fanii artistei i-au putut asculta melodiile într-un nou concert la Sala Palatului. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata