Cântecul „#JesuisCharlie” a fost vizualizat de 6,5 milioane ori pe internet – VIDEO

17

Un tânăr chitarist a postat pe internet o versiune a cântecului „Hexagone”, scris în 1975 de Renaud, cu titlul „#JesuisCharlie”, având versuri rescrise pentru a aduce un omagiu victimelor atentatului comis miercuri la sediul din Paris al revistei „Charlie Hebdo”, scrie nouvelobs.com.

Prezentându-se drept JB Bullet, artistul se adresează direct teroriștilor care au ucis la Paris, pe 7 ianuarie, 12 ziariști într-un atac împotriva unui ziar satiric. „Nu mă tem de tine, extremistule care i-ai doborât pe jurnaliștii noștri, tu crezi că poți fi considerat cruciat ucigându-ne gardienii păcii ?”, se spune în versurile piesei care are deja 6,5 milioane de vizualizări pe internet, peste 150.000 de like-uri și circa 12.000 de comentarii. Iar aceste cifre sunt în continuă creștere.

JB Bulett arată că nu obișnuiește să promoveze cântece de protest, videoclipurile sale fiind, după propria apreciere, foarte obișnuite și din categoria muzicii lejere, însă evenimentul tragic de la Paris i-a insuflat curajul de a scrie acest text pe muzica lui Renaud în seara zilei atentatului, înainte de a se derula imaginile șocante pe care le-au difuzat televiziunile, mai scrie nouvelobs.com.

Autorul cântecului, care poate fi descărcat la adresa https://mega.co.nz/#!HQFGjJDA!9ngm4DJ, a făcut un apel la solidaritate, la dreptate și a avertizat asupra nevoii de a-i pedepsi pe cei vinovați astfel încât astfel de lucruri să nu se mai întâmple niciodată. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: nypost.com

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata