Cardul European pentru Dizabilitate, valabil din 2017 pentru 50.000 de români care vor călători în 7 state din UE

Cardul European pentru Dizabilitate va fi valabil, din 2017, pentru 50.000 de români care îl vor putea folosi în şapte ţări din Uniunea Europeană, printr-un proiect pilot finanţat de Comisia Europeană, a anunţat marţi Mihaela Ungureanu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Persoanele cu Dizabilităţi (ANPD).

Obiectivul proiectului este facilitarea mobilităţii transnaţionale prin intermediul emiterii Cardului European pentru Dizabilitate. Proiectul se adresează unui grup ţintă de 50.000 de persoane cu dizabilităţi din România. Tot câte 50.000 de astfel de carduri vor fi emise în alte şapte ţări din UE, astfel că printr-un pachet comun pus la punct persoanele cu dizabilităţi vor avea o serie de gratuităţi pentru intrările la muzee, teatre, competiţii sportive, dar nu numai. Ne aşteptăm ca proiectul să aibă un impact pozitiv asupra libertăţii de mişcare. În perioada imediat următoare ne vom întâlni cu partenerii noştri din celelalte şapte ţări pentru definirea pachetelor de beneficii ce urmează a fi recunoscute reciproc’, a spus Mihaela Ungureanu.

Proiectul pilot va fi aplicat în România, Estonia, Cipru, Malta, Slovenia, Croaţia, Belgia şi Italia.

Bugetul total al proiectului este de 154.187 euro, din care grantul acordat de CE este de 123.306 euro. Durata de implementare a proiectului este de 18 luni.

În prezent, în România sunt 766.152 de persoane cu dizabilităţi, dintre care 52% în mediul urban. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata