Cardurile de sănătate vor putea fi distribuite şi de medicii de familie

22

Guvernul a adoptat miercuri,  o ordonanță prin care se reglementează posibilitatea distribuirii cardurilor naționale de asigurări sociale de sănătate și de către medicii de familie, nu doar prin serviciile poștale.

Potrivit unui comunicat de presă al Executivului remis , prin actul normativ adoptat, Guvernul a introdus noi reguli pentru sistemul de management al calității serviciilor medicale, modificând în acest sens Legea reformei în domeniul sănătății.

Astfel, Executivul a decis înființarea Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate, prin reorganizarea Comisiei Naționale de Acreditare a Spitalelor (CONAS), „instituție care va avea rolul să supravegheze, prin intermediul unor evaluări sistematice și prin pârghii juridice, respectarea calității actului medical în toate formele sale”.

„Noile reglementări creează cadrul juridic necesar pentru a extinde implementarea managementului calității serviciilor medicale, aplicat în prezent doar pentru spitale, la toate unitățile sanitare. (…) Toate unitățile sanitare vor intra în procesul de evaluare în vederea acreditării”, informează Guvernul.

Actul normativ adoptat miercuri include și alte prevederi cu privire la normele de acreditare a unităților sanitare, precum și referitoare la organizarea și funcționarea Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata