Câţi bani primesc de la stat familiile victimelor incendiului din Club Colectiv

Guvernul va aproba, în ședința extraordinară de luni, 9 noiembrie, ajutoare financiare de urgență pentru familiile răniților în incendiul din clubul Colectiv.

Astfel, se vor acorda 7.500 de euro lunar familiilor răniților transportați la spitale în străinătate și 6.000 de lei familiilor celor internați în țară.

Potrivit prim-ministrului interimar, Sorin Cîmpeanu, cei 7.500 de euro reprezintă transportul — 1.500 de euro — la care se adaugă bani pentru masă, cazare și alte cheltuieli — 200 de euro pe zi timp de 30 de zile.

„Este vorba de acordarea cu titlu de ajutor de urgență a unei sume de 7.500 de euro lunar fundamentată prin 30 de zile a câte 200 de euro pe zi acordați pentru cazare, masă și alte cheltuieli membrilor familiilor victimelor — în momentul de față avem 30 de victime internate în spitalele din străinătate — la care se adaugă 1.500 de euro pentru cheltuieli de transport. Plata acestor sume urmează a se face în maxim 5 zile de la primirea solicitării”, a declarat Cîmpeanu, în debutul ședinței extraordinare.

El a afirmat că au fost înregistrate mai multe solicitări din partea familiilor pacienților transferați în străinătate, dar și din partea familiilor celor 83 de pacienți spitalizați în România.

Premierul interimar a precizat că pentru aceștia din urmă se acordă un sprijin tot cu titlu de ajutor de urgență în valoare de 6.000 lei pe lună, adică 200 lei pe zi pentru cazare, masă și alte cheltuieli.

Sumele se vor acorda pe toată durata spitalizării, începând cu ziua în care au fost internați, în funcție de numărul de zile de spitalizare, indiferent care este perioada de internare.

Sorin Cîmpeanu a mai spus că banii vor fi acordați din Fondul de rezervă al Guvernului.

Pe de altă parte, el a arătat că este în curs de elaborare un program de asistență „complex” pentru victimele incendiului de la Colectiv, „care să cuprindă și reintegrarea pe plan social, școlarizare și alte lucruri” prin Ministerul Muncii. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata