Cauza cea mai frecvent întâlnită a tuturor bolilor oamenilor

În toate fazele de dezvoltare ale ştiinţei medicale, de-a lungul istoriei omenirii, chiar şi în cele mai îndepărtate perioade de timp, cauza principală a majorităţii bolilor oamenilor a fost considerată una ”externă”.

Cu alte cuvinte, ”boala” era considerată ”ceva exterior” – un ”spirit malefic”, o ”energie negativă”, o ”miasmă nesănătoasă” care ”intra” în corpul omenesc şi tulbura buna funcţionare a acestuia, producând durere şi suferinţă fiinţei umane.

Această înţelegere tip ”magic” se păstrează şi în medicina prezentului, indiferent cât de ”dezvoltată”, ”avansată” sau modernă pretinde aceasta că este.

Odată cu descoperirea ”microbilor”, ”ciupercilor”, ”paraziţilor” etc., această ”influenţă magică exterioară” a căpătat chip şi nume şi toate eforturile medicale sunt îndreptate către îndepărtarea acestor factori exteriori.

Oamenii de ştiinţă au venit cu ipoteza că singura raţiune de a exista a tuturor microbilor, viruşilor, paraziţilor şi ciupercilor este să facă rău oamenilor, să-i ”atace”, să-i ”agreseze”  o ipoteză la fel de adevărată precum cea cu prezenţa ”teroriştilor” la Revoluţia din 1989. Duşmani ”nevăzuţi” stau la pândă şi aşteaptă momentul oportun să atace oamenii inocenţi şi nevinovaţi, atunci când aceştia nu se aşteaptă.

Cât este de diferită această ipoteză de ”consideraţiile magice” ale şamanilor antici, care vedea boala precum un ”spirit malefic” care intra în corpul omenesc şi-l poseda? Cât de mult a avansat ştiinţa medicală în înţelegerea CAUZEI problemelor de sănătate ale oamenilor?

Instrumentele medicale moderne par sofisticate, iar tehnologia folosită extrem de spectaculoasă, dar rezultatele aplicării acestor instrumente şi tehnologii în practică nu sunt diferite de cele obţinute cu tamburinele şi fumigaţiile şamanilor.

Sănătatea oamenilor moderni NU este mai bună ca acum câteva mii de ani.

Oamenii se îmbolnăvesc frecvent, starea fizică a majorităţii oamenilor este una proastă, corpul majorităţii oamenilor, din fragedă copilărie şi perioada de adolescent – este un corp deformat, fragil, suferind, plin de mucus, de puroi şi de grăsime – care se mişcă cu dificultate de pe o zi pe alta, supravieţuind într-o stare de slăbiciune şi suferinţă incredibilă 60-70 de ani – într-o lume plină de rutine şi ”obieceiuri” care ţin fiinţa umană în această stare de slăbiciune.

Căutarea în EXTERIOR a cauzei bolii NU FUNCŢIONEAZĂ. Nu a funcţionat niciodată în mii de ani de evoluţie omenească. La fel cum marii filozofi şi oamenii spirituali ai lumii au aflat că acea căutare în EXTERIOR a soluţiilor pentru suferinţa fiinţei umane NU FUNCŢIONEAZĂ.

Şi atunci – de ce persistăm în direcţia acestei căutări inutile? Pentru că nu ştim că mai există şi alte posibilităţi.

Dar sunt zeci de oameni care în ultimii 100-150 de ani au schimbat fundamental direcţia de căutare, au făcut ”experimente” pe propriul corp şi pe multe alte persoane, experimente prin care au căutat să schimbe DIRECŢIILE INTERIOARE de funcţionare ale fiinţei umane. Şi au apărut rezultate uimitoare – care se lovesc permanent de criticile şi neîncrederea tuturor celor implicaţi în procesul ”căutării exterioare”.

Foarte mulţi dintre naturiştii şi terapeuţii moderni au căutat CAUZA cea mai importantă care produce boală şi suferinţă ÎN INTERIORUL fiinţei umane. În COMPORTAMENTUL acestei fiinţe umane.

alimentatie nesanatoasabacteriibolimicrobiorganismparazitisanatate
Comentarii (0)
Adaugă comentariu