Analiza firului de păr – ce ne poate spune despre sănătatea noastră?

Medicina alopata trateaza in general organismul ca pe o galeata de molecule, tesuturi, organe care trebuie tratate separat. De parca ficatul ar fi o entitate cu totul separata si are nevoie de “reparatii”. De parca ulcerul stomacal nu are nimic de a face cu obiceiurile alimentare, stilul de viata si restul corpului. Realitatea este ca “pilula magica” nu va trata niciodata nimic, ci doar va masca simptomele.

Analizele de sange si urina sunt testele standard pe care se bazeaza majoritatea doctorilor si a caror interpretare ofera deseori o viziune de tunel asupra biochimiei, la un anumit nivel al organismului. Realitatea este insa ca exista o alta, fascinanta, lume in spatele acestei rutine.

O lume care este capabila sa priveasca corpul si mintea umana ca pe un mecanism foarte complex unde totul este interconectat si lucreaza in armonie unul cu altul. In aceasta lume holistica si mult diferita, ne preocupam mai intai de sanatate si cum sa o pastram, mergem la cauza reala a afectiunilor si le rezolvam.  Acum putem combina cunostintele a mii de ani de medicina traditionala, intelepciune ancestrala si tehnologie revolutionara pentru a servi scopul corect: sanatate adevarata!

Raluca Schachter

 

  • Realitatea intracelulara prin intermediul analizei firului de par

Este esential ca o terapie holistica si eficienta sa aiba loc incepand cu detectarea cauzelor si vindecarea incepand de la nivel celular, concomitent cu urmarea unei alimentatii care sa corespunda cerintelor genetice si nutritionale ale fiecarui individ.

Analiza firului de par este un component al acestei metode complexe de vindecare completa. Este un test de laborator foarte precis si revelator, care va oferi informatie importanta despre sanatatea unui individ, despre arii nevralgice din organism si in primul rand despre nivelul de metale grele toxice, cat si despre mineralele bune din corp. Aceasta analiza ofera o viziune asupra unei lumi unice: activitatea intracelulara, care nu poate fi vazuta prin analizele standard de sange si urina.

Analiza firului de par poate detecta eliberarea de metale grele pe parcursul urmarii programului Metabolic Typing si poate oferi informatii despre dezechilibre care au loc intre nivelul de celule si tesuturi.

Majoritatea populatiei moderne este expusa continuu la concentratii variate si ridicate de metale grele. Este o realitate confirmata de peste 20 de ani de observatii clinice si diverse studii de specialitate. Din nefericire, acesti contaminanti au devenit o parte integranta a culturii noastre industrializate.

De fapt, contaminarea cu metale grele a inceput chiar din perioada antica. In Imperiul Roman, consumul bauturilor din cupe de plumb de catre aristocratie era  considerat un privilegiu si multe din tevile de apa erau de asemenea facute din plumb. A fost nevoie de cateva sute de ani pentru ca medicii acelor timpuri sa stabileasca conexiunea intre bolile mintale – care afectau o mare parte din aristocratie – si contaminarea cu plumb. Cu toate acestea, plumbul se mai foloseste si azi extensiv in multe industrii…

In 1700, folosirea mercurului in tratamentul infectiilor acute si cronice a luat amploare, si din nou a durat cateva decenii pana cand s-a documentat efectul neurotoxic si imunosupresor al mercurului, in cadrul comunitatii medicale.

Insusi marele compozitor Mozart a murit din cauza toxicitatii cu mercur rezultat din terapia pentru sifilis. Orice patologist din Viena acelor timpuri era deja familiarizat cu decolorarea in gri a organelor celor care mureau de la intoxicatia cu mercur si cu multe alte alterari cauzate de acesta.  Cu toate acestea, si mercurul se afla prezent in cantitati considerabile in mediul nostru, lucrarile dentare si hrana din mari si oceane fiind principalele surse.

Cesiul-137, un element foarte periculos, care se elibereaza in cantitati enorme in ultima vreme, incepand cu dezastrul nuclear de la Fukushima, va ramane inca radioactiv in proportie de 12.5% chiar si peste 90 de ani!

Din cauza similaritatii sale cu potasiul, se va infiltra in lantul alimentar, bioacumulandu-se si distribuindu-se in mod extins in tesuturile plantelor si animalelor. Toti acesti izotopi radioactivi vor ajunge si la om, o fiinta care se afla in varful unei piramide nesustenabile si toxice facuta de propria mana si din care cu greu mai poate evada si detoxifia.

Si alte metale precum aluminiul, cadmiul, arsenicul, strontiul, uraniul, etc. se afla in mii de produse alimentare, produse de curatenie, de igiena si nenumarate produse industriale si chimicale. Problema nu se mai pune daca suntem expusi sau nu, daca aceste metale patrund in organismul nostru sau nu…Intrebarea pe care ar trebui sa ne-o punem toti este: putem elimina eficient aceste metale grele din organismul nostru?

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata