Cea mai înaltă reţea urbană de teleferic din lume a început să opereze în Bolivia

Președintele Boliviei, Evo Morales, a inaugurat vineri cea mai înaltă rețea urbană de teleferic din lume, care unește, la 4.000 de metri deasupra nivelului mării, orașele La Paz și El Alto și care a costat 235 de milioane de dolari, transmite EFE.

Aproximativ 440.000 de persoane se deplasează zilnic între aceste două orașe și, datorită noii rețele, durata călătoriei se va scurta în mod semnificativ.

Linia roșie este prima care intră în funcțiune dintre cele trei prevăzute în cadrul proiectului executat de compania austriacă Doppelmayr.

Odată intrată în funcțiune întreaga rețea, liniile de teleferic vor însuma 10 kilometri, 11 stații și 443 de cabine — cu o capacitate de 10 persoane — care vor putea transporta până la 3.000 de pasageri pe oră și sens. În cazul recent inauguratei linii roșii, distanța dintre centrul orașului La Paz și El Alto va fi parcursă în circa 10 minute.

Președintele Morales a afirmat că îmbunătățirea situației economice a țării permite executarea unor lucrări de asemenea anvergură și a subliniat, de asemenea, valoarea turistică a noii infrastructuri.

Costul călătoriei va fi de aproape jumătate de dolar, iar elevii, studenții, persoanele cu dizabilități și persoanele în vârstă vor plăti numai 50%, a declarat presei César Dockweiler, director în cadrul companiei de stat Mi Teleférico.

Infrastructura, ale cărei lucrări au început acum ceva mai mult de un an, a fost construită de compania austriacă Doppelmayr. La lucrări au participat circa 1.000 de persoane, majoritatea bolivieni, dar și din ale 15 țări. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata