Cea mai lungă pictură realizată de copii

Cea mai lungă pictură realizată de copii a acoperit o pânză de peste trei kilometri. Recordul aparține elevilor români de la Liceul de Arte Plastice ”Nicolae Tonitza” și a fost omologat de Guinness Book la 18 noiembrie 2006.

Mai exact, pânza pictată a măsurat 3.464,1 metri lungime. Evenimentul a marcat 60 de ani de existență a UNICEF.

În Hangarul nr. 6 din Romaero Băneasa, locul unde a fost prezentată lucrarea, au fost prezenți peste 500 de copii, printre care elevi de la Liceul ”Nicolae Tonitza” și de la Palatul Copiilor, care au pictat ultimii metri de pânză, finalizând astfel proiectul început în urmă cu aproximativ două luni.

Cei peste trei kilometri de pânză, cântărind peste două tone, au fost măsurați într-un interval de aproximativ cinci ore, la finalul cărora conducerii liceului amintit i-a fost acordat certificatul de atestare a reușitei.

La eveniment a participat și premierul de atunci, Călin Popescu-Tăriceanu, precum și Pierre Poupard, reprezentantul UNICEF pentru România.

Lucrarea, realizată la inițiativa lui Wajiha Haris, consultant UNICEF, a reușit să depășească fostul record, de 2.878 de metri, stabilit de elevii din Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite.

La realizarea pânzei au participat 832 de elevi din clasele V-XII de la Liceul de Arte Plastice ”Nicolae Tonitza”, care, în perioada 15 septembrie — 1 octombrie, au pictat uneori chiar șase-șapte ore pe zi, folosind ca spații de creație atât curtea, cât și holurile liceului. Pânzele, având tematică florală, au fost realizate cu ajutorul culorilor acrilice.

Toate materialele folosite (suport, pensule, culori) au fost obținute cu sprijinul organizației UNICEF. După atestarea recordului, pânzele au fost donate spitalelor și caselor de copii. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata