Cea mai mare distanţă parcursă înot sub gheaţă cu respiraţia ţinută

Danezul Stig Avall Severinsen a reușit să înoate 152 de metri sub gheață, ținându-și respirația. Recordul său este menționat în ediția 2015 a Guinness Book.

Evenimentul a avut loc într-un lac înghețat din Groenlanda, la data de 16 aprilie 2013. Stig Severinsen a folosit un costum special și labe de înot, parcurgând cei 152 de metri în 2 minute și 11 secunde.

Ca și cum această performanță nu ar fi fost suficient de impresionantă, danezul s-a întors a doua zi pentru a stabili un nou record: a înotat 76 de metri pe sub gheață, de data aceasta fără a purta vreun costum special și fără labele de înot.

Stig Severinsen s-a născut în 1973, în Aalbord, Danemarca. Este doctor în medicină și biolog.

A început să experimenteze ținutul respirației de mic copil, în piscina familiei.

S-a apucat de înot la 6 ani, devenind campion național timp de patru ani la rând, începând cu vârsta de 9 ani. Între 1993-2003 a jucat rugby subacvatic, iar între 1998-1999 a fost membru al echipei naționale a Spaniei la hochei subacvatic.

Deține mai multe recorduri mondiale, reușind, printre altele, în mai 2012, să-și țină respirația sub apă, timp de 22 de minute.

În 2010, a publicat cartea ”Știința respirației voluntare”, în care susține că prin controlul respirației, reușește să facă mai ușor față stresului, are energie crescută și performanțe fizice și intelectuale îmbunătățite. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata