Cea mai mare lecţie de prim ajutor

La 27 iulie 2011, s-a ținut cursul de resuscitare cardiorespiratorie cu cei mai mulți participanți. În număr de 7.402, aceștia au învățat simultan cum să facă resuscitare și să acorde primul ajutor. Recordul s-a înregistrat pe stadionul Dinamo București și s-a intitulat ”Salvăm vieți și intrăm în Cartea Recordurilor”.

Reprezentanta Guinness World Records prezentă la fața locului, Ann Orford, a înmânat, certificatul de intrare în Cartea Recordurilor, medicului Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov.

Inițiatorii acestui demers au fost Societatea de Salvare București și Serviciul de Ambulanță București-Ilfov. Participanții au avut la dispoziție 700 de manechine pe care au exersat și au făcut demonstrații, iar alături de ei s-au aflat 700 de instructori care au explicat manevrele.

Acțiunea s-a desfășurat cu ocazia împlinirii în luna iulie 2011 a 105 ani de funcționare a Serviciului de Ambulanță București-Ilfov. Desfășurarea evenimentului a fost supervizată științific de către Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”.

Precedentul record fusese stabilit în luna martie 2010, în Mexic, atunci când 6.577 de cursanți au învățat simultan procedurile de resuscitare. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata