Cei care livrează bunuri la domiciliu au obligaţia să bată pe casă bacşişul, când ajung la sediu

Persoanele care livrează bunuri la domiciliu trebuie să marcheze bacșișul primit pe casa de marcat atunci când ajung la sediu, a declarat marți ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici.

Teodorovici a făcut aceste precizări după ce presa i-a atribuit acestuia o declarație potrivit căreia în cazul livrărilor la domiciliu cumpărătorul ar avea obligația să se deplaseze la sediul firmei pentru a primi bonul fiscal.

„Nu este prevedere legală care sa acopere toate posibile spețe mai ales în cazul României. În acest caz, în care se livrează un bun la domiciliu, dacă dorim să lăsăm acel bacșis, se bate pe casa de marcat când cel care a livrat ajunge la sediu. Nu merge nimeni acolo. Cel care livrează pizza are obligația legală ca atunci când se întorc la sediu să bată pe casa de marcat acel bacșis”, a spus Teodorovici la Ministerul Agriculturii.

Guvernul a decis recent să legifereze bacșișul, acesta urmând să fie evidențiat pe un bon fiscal separat și taxat cu 16%. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata