Cei mai mari mâncători de hot-dogs din lume se înfruntă la New York, de Ziua Independenţei

Ca în fiecare an de ziua națională a Statelor Unite, Ziua Independenței, cei mai mari mâncători de hot-dog din lume concurează vineri, 4 iulie, la New York, în speranța de a bate noi recorduri.

Șaptesprezece bărbați și 13 femei vor înghiți în decurs de 10 de minute cât mai mulți hot-dogs în fața a mii de spectatori.

Concursul, desfășurat în aer liber în Coney Island, „indiferent de vreme”, a fost precedat joi de foarte oficiala ceremonie de cântărire a campionilor, la Primăria din New York, în prezența primarului Bill de Blasio, relatează France Presse.

Dintre femei, se remarcă Sonya Thomas, de 46 de ani, campioană mondială în 2012 și 2013 după ce a ‘halit’ 45, respectiv 36,75 hot-dogs. Anul acesta, principala ei rivală este Miki Sudo, de 28 ani, potrivit AFP.

Pentru Sonya Thomas, de 1m67 și 45 de kilograme, americancă de origine sud-coreeană, supranumită ‘văduva neagră’ pentru că a învins de mai multe ori bărbați, nu e mare lucru să stabilească un record mondial, în condițiile în care deține 23 de astfel de titluri.

Ea este campioană a lumii la mâncatul de fasole albă în sos tomat (3.82 de litri în 2 minute și 47 secunde), homar (44 de homari în 12 minute) și stridii, cu 47 de duzine (564) în 8 minute, potrivit Major League Eating (MLE), care supervizează toate competițiile alimentare profesionale.

La bărbați, californianul Joey „Jaws” („fălci”) Chestnut, 30 de ani, 1m82 și 102 kilograme, este de șapte ani un câștigător de neînvins. El a bătut recordul anul trecut mâncând 69 de hot-dogs. Anul acesta, principalul său rival este din categoria pană — Matt Stonie, 22 de ani, 1m72 și 54 de kilograme. „Știu că-l pot bate”, a spus acesta din urmă, liniștit.

În acest caz, Chestnut se poate consola cu cele 31 de recorduri mondiale pe care le deține, între care cele de cel mai mare mâncător de înghețată (7 litri de înghețată de vanilie în 6 minute) și ouă fierte (141 în 8 minute). (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata