Cel mai bătrân bărbat din lume a murit la 111 ani

Alexander Imich, imigrant polonez recunoscut ca cel mai bătrân bărbat din lume, a murit duminică, 8 iunie, în Manhattan, la 111 ani. La ultimul recensământ din luna aprilie, existau 66 de femei mai bătrâne decât Imich, cea mai vârstnică având 116 ani, relatează AFP.

Decesul lui Imich a fost anunțat de o nepoată, Karen Bogen, și un prieten, Michael Mannion, care l-a vizitat sâmbătă în reședința pentru persoane în vârstă unde locuia din 1986, scrie luni New York Times.

Alexander Imich, cercetător în psihologie, a ajuns să fie cel mai bătrân bărbat din lume după ce a murit, în luna aprilie, italianul Roberto Licata, la 111 ani și 357 zile, arată Grupul de cercetări gerontologice din Torrance (California). Mannion a anunțat că Imich și-a donat corpul spitalului Mount Sinai Medical Center pentru cercetări.

Intervievat de New York Times la sfârșitul lunii aprilie, Imich a spus: ‘Nu este ca premiul Nobel. Nu aș fi crezut să trăiesc atât de mult.’ El considera că își datorează longevitatea faptului că el și soția lui, moartă în 1986, nu au avut copii. Făcea regulat sport, nu mânca prea mult și nu a băut niciodată alcool.

Cotidianul newyorkez nu precizează cine este noul decan de vârstă al planetei la bărbați. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata