Cel mai înalt roller coaster din lume

Cel mai înalt roller coaster din lume este Kingda Ka, situat în parcul de distracții Six Flags Adventure din Jackson, New Jersey, SUA. Totodată, Kingda Ka este al doilea cel mai rapid roller coaster din lume. Roller coaster-ul din New Jersey a fost inclus în ediția 2015 a Guinness Book.

Trenulețul ce se deplasează pe traseul Kingda Ka este propulsat hidraulic și atinge 206 km/h în doar 3.5 secunde. La scurt timp de la plecare, trenulețul urcă pe principala curbă ascendentă a construcției, ce are o înălțime de 139 de metri.

Construcția roller coaster-ului Kingda Ka a fost anunțată la 10 septembrie 2004. Traseul a fost deschis publicului la 21 mai 2005. Timp de aproape cinci ani, a deținut recordul pentru cel mai rapid roller coaster, fiind umbrit însă în noiembrie 2010 de către construcția Formula Rossa, din parcul Ferrari World din Adu Dhabi.

Pe Kingda Ka circulă patru trenulețe, colorate în verde, albastru închis, albastru verzui, respectiv portocaliu. Fiecare cuprinde 18 locuri, grupate două câte două.

În mai 2009, construcția a fost lovită de fulger și a suferit daune importante. Traseul a fost redeschis publicului peste trei luni, la 21 august 2009. Noi probleme pentru administratorii acestui roller coaster au survenit în august 2011, din cauza uraganului Irene. Un alt incident a avut loc 26 iulie 2012, când un tânăr a suferit răni minore în urma coliziunii cu o pasăre, în timpul călătoriei pe Kingda Ka.

Până la construcția roller coaster-ului din New Jersey, titlul de cel mai înalt astfel de traseu i-a aparținut lui Top Thrill Dragster, din Cedar Point, Ohio. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: kingdaka.net

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata