Cel mai inedit protest BIO din Bucureşti!

Şi-a făcut grădină pe unul dintre cele mai circulate bulevarde din Capitală. Aşa protestează un bucureştean faţă de tărăgănarea lucrărilor de reparaţii la trotuarele aflate de-al lungul Bulevardului Regina Elisabeta. Reprezentanţii Administraţiei Străzilor promit că vor sancţiona firma angajată să facă reparaţiile, notează digi24.ro.

Cătălin Berenghi a plantat porumb, căpşuni, roşii şi flori în grădina improvizată pe unul din trotuarele de pe Bulevardul Regina Elisabeta din Capitală.

Grădina atât de admirată de trecători este însă o formă de protest.

„Sunt nemulțumit pentru că Primăria Capitalei şi Administrația Străzilor îşi bat joc de noi. Au decopertat acum o lună şi jumătate pe trotuarul acesta, pe partea celalată acum 2 luni jumătate şi vor termina de aranjat asta cine ştie, peste vreo 2-3 luni, Până atunci am timp să se coacă porumbul, roşiile sunt în pârg. Am pus şi mentă. Îşi bat joc de noi, trebuie să luăm măsuri. Atitudine civică”, spune Cătălin Berenghi.

Bucureştenii care locuiesc în clădirile din zonă spun că şantierul le creează mereu probleme.

Cătălin Berenghi explică: „Suntem în centrul Bucureştiului. Săpămâna trecută nu am avut curent . De cinci ori ni s-a oprit curentul. Avem probleme cu canalizarea. Ni se înfundă canalizarea. Nu avem apă in centrul Bucureştiului. Este afectată rețeaua de internet”.

Reprezentanţii Administraţiei Străzilor recunosc că protestul tânărului este îndreptăţit.

„Administraţia Străzilor Bucureşti va sancţiona constructorul care execută lucrarea, pentru depăşirea termenului, prin aplicarea de penalităţi la plata facturii”, arată instituția.

Acum doi ani, Cătălin Berenghi a plantat flori şi copăcei într-un şanţ rămas după lucrări de reparaţii la o ţeavă, tot pe bulevardul Regina Elisabeta. A fost amendat, dat a contestat sancţiunile în instanţă şi a câştigat. La o zi după protestul său, şoseaua a fost reparată. ( Foto: Silviu Crangureanu)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata