Cel mai lung pod pietonal suspendat din lume a fost inaugurat la Soci

Cel mai lung pod pietonal suspendat din lume, de 439 de metri, se găsește la Soci, în Parcul Național al acestei stațiuni din Rusia, care a găzduit Jocurile Olimpice de Iarnă din acest an.

La prima vedere, podul — care se află la o înălțime de peste 200 de metri și are un design futurist — parcă plutește în aer. Construcția este susținută de opt cabluri metalice puternice, cu diametru de 52 de milimetri, care suportă câte 300 de tone fiecare. S-au utilizat în total 740 de tone de metal și 2.000 de metri cubi de beton.

Realizarea podului a durat cinci ani, dintre care doi pentru construcție. Structura este proiectată să reziste la un cutremur de 9 grade și suportă prezența simultană a 30.000 de oameni, informează ITAR-TASS.

Podul permite nu doar o spectaculoasă plimbare deasupra unui defileu de munte — cu vedere spre sunt masivul Caucaz, într-o parte și spre litoralul Mării Negre în cealaltă — ci și posibilitatea de a practica un sport extrem, bungee jumping. Deocamdată, saltul este de 69 de metri. O nouă platformă pentru sărituri de 207 metri urmează să fie inaugurată oficial în luna octombrie.

Proiectul a fost realizat de o echipă ruso-neo-zeelandeză, în care un rol deosebit a fost jucat de neo-zeelandezul Alan John Hackett și firma care îi poartă numele, specializată în instalații pentru bungee jumping. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata