Cel mai lung sărut din lume

Cel mai lung sărut a durat nu mai puțin de 58 de ore, 35 de minute și 58 de secunde. Protagoniști au fost thailandezii Ekkachai Tiranarat și Laksana Tiranarat, cuplul demonstrându-și în acest fel afecțiunea în cadrul unui eveniment organizat de Ripley’s Believe It or Not!, desfășurat în orașul thailandez Pattaya.

Recordul a fost înregistrat la data de 14 februarie 2013. În competiție s-au înscris nouă cupluri, dintre care unul alcătuit din îndrăgostiți septuagenari, aflați într-o relație amoroasă de peste 50 de ani.

Precedentul record fusese stabilit de un cuplu de homosexuali, de asemenea de naționalitate thailandeză, Nonthawat Charoenkaesornsi și Thanakorn Sithiemthong, fiind realizat în februarie 2012. Sărutul lor ținuse 50 de ore, 25 de minute și o secundă. În 2012, la startul competiției se înscriseseră șapte cupluri.

Condiția esențială pentru omologarea recordului a fost ca buzele participanților să fie, în permanență, lipite. În plus, cuplul trebuie să stea tot timpul în picioare și, evident, să fie alcătuit din persoane care au atins majoratul.

Primul sărut considerat cel mai lung din lume s-a înregistrat în 1998, fiind stabilit de americanii Mark și Roberta Griswold. Până în 2010, ”competiția” a fost câștigată de perechi de diferite naționalități, precum israelieni, italieni, britanici sau germani. Din 2011 însă, ea este dominată de îndrăgostiți din Thailanda. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto; Guinnessworldrecords

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata