Cel mai mare ecran digital de înaltă definiţie din lume, inaugurat în Times Square

Cel mai mare ecran digital de înaltă definiție din lume, aproape la fel de mare ca un teren de fotbal american, a fost inaugurat marți în celebra piață Times Square din New York, relatează AFP.

Instalat pe fațada unui hotel, ecranul are 23,74 metri înălțime și 100,5 metri lungime, acoperind întregul spațiu dintre străzile 45 și 46, chiar în inima Times Square.

Potrivit producătorului Mitsubishi Electric Power Products Inc, ecranul are o densitate de 24 de milioane de pixeli — un record mondial pentru astfel de suprafață, iar tehnologia Real Black LED permite pietonilor să vadă clar, chiar și de aproape.

Ecranul gigant este, de asemenea, echipat cu camere de înaltă definiție, pentru a putea filma mulțimea și transmite imagini live, interacționând cu rețelele de socializare.

În pofida temperaturilor extrem de scăzute, sute de turiști și new yorkezi fascinați au imortalizat momentul pe telefonul mobil, în timp ce pe ecranul de peste 2.300 de metri pătrați rula un film produs de studioul Universal Everything. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata