Celebrul arheolog italian Marco Merlini afirmă că scrisul s-a născut pe teritoriul României, acum peste 7.000 de ani…

 Cred că fiecare dintre românii cu o minimă inteligenţă se întreabă de ce autorităţile ştiinţifice româneşti par să fie dezinteresate de a aduce în prim-planul opiniei publice naţionale şi internaţionale ceea ce tot mai mulţi savanţi străini afirmă, şi anume că spaţiul locuit astăzi de români este  Vatra Vechii Europe – locul în care s-au născut primele culturi ale continentului, locul unde a apărut limba din care s-au format, după aceea, limbile vorbite astăzi în Europa, locul apariţiei primei scrieri din lume…

Celebrul profesor şi arheolog italian Marco Merlini, la care voi face referire în acest articol (Director executiv al institutelor de cercetare InnovaNet şi EURO INNOVANET, director general al “Proiectului de cunoştinţe Preistorice” din Roma, Italia, coordonator al M.U.S.E.U.M. – Reţeaua de muzee arheologice, istorice si preistorice din capitalele europene -, director de comunicare al Institutului de Arheomitologie din Roma şi autor al “La scrittura è nata în Europa” – 2004 ), este cel căruia îi datorăm datarea Tăbliţelor de la Tărtăria, a căror vechime a fost stabilită la aproximativ 7.300 de ani, cu mult înainte ca sumerienii să existe!!!

Povestea datării lor este de o simplitatea dezarmantă iar faptul că specialiştilor din Cluj nu “le-a trecut prin cap” să procedeze în acest fel este straniu!…

Aflat în anul 2004 în România, Marco Merlini ajunge la Cluj, unde se găsea inventarul descoperit la Tărtăria odată cu celebrele tăbliţe. În acest inventar se aflau şi piese osoase găsite împreună cu tăbliţele. Cum tăbliţele nu mai puteau fi datate deoarece descoperitorul lor le-a ars ca să nu se deterioreze complet, Marco Merlini le solicită arheologilor din Cluj fragmente osoase găsite împreună cu tăbliţele pentru a le testa cu Carbon 14.

Logica este simplă: atâta vreme cât oasele şi plăcuţele au fost găsite împreună, înseamnă că au aceeaşi vârstă. Testând oasele, aflăm şi vârsta plăcuţelor, lucru care s-a şi petrecut în scurt timp, rezultatele testelor cu Carbon 14 eliminând orice discuţii sau speculaţii despre vechimea Tăbliţelor de la Tărtăria: peste 7.000 de ani vechime.

Iată ce ne spune arheologul italian despre acest lucru:  “Oasele, ca şi tăbliţele, sunt foarte vechi. Acum este o certitudine. Acum este rândul nostru să dovedim că scrierea a început în Europa cu două mii de ani înaintea Sumerului. În România, avem o comoară imensă, dar ea nu aparţine numai României, ci întregii Europe.”

În final vă întreb retoric: i-aţi văzut pe specialiştii din Cluj, care au în administrare aceste obiecte, să promoveze public  ceea ce specialiştii străini afirmă de mulţi ani (a se avea în vedere şi un Harald Haarmann sau o Marija Gimbutas)? Oare faptul că în Cluj este cel mai încrâncenat nucleu de istorici şi arheologi romanopaţi să fie cauza acestei tăceri suspecte?

Acestor indivizi bântuiţi de romanomanie nu pare să le placă nici cultura dacilor, nici culturile străvechi de pe aceste meleaguri… Adevărul însă va strivi orice minciună, mai devreme sau mai târziu! Eu zic că foarte curând!…

Daniel Roxin

Citește și
2 Comentarii
  1. Tomica cel vechi spune

    Rusine istoriei oficiale romanesti!!!! Trebuie sa vina strainii sa ne trezeasca? Tot ce am invatat la scoala era o inselatorie?

  2. Sorin spune

    ……………si noi cersim din poarta-n poarta prin Europa sa ne recunoasca!Rusine celor care ascund ,rusine tradatorilor de neam.Pana cand vom mai inghiti toate mizeriile pe care ni le servesc cei fara constiinta de neam si tara?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata