Cercetări pentru evaziune fiscală cu fier vechi în valoare de aproximativ 1,3 milioane de lei

Polițiștii din Neamț fac cercetări într-un dosar penal ce vizează activitatea unei societăți comerciale bănuite de evaziune fiscală cu fier vechi în valoare de aproximativ 1,3 milioane de lei, potrivit unui comunicat de presă al IGPR.

Cu ocazia verificărilor, s-a constatat că reprezentanții societății comerciale ar fi omis, în perioada 30 august 2013 — 17 februarie 2014, să înregistreze în evidențele contabile sau în alte documente legale operațiunile comerciale efectuate cu o altă societate de colectare a fierului vechi, din Bacău.

Conform sursei citate, din primele cercetări a rezultat că societatea ar fi prejudiciat bugetul consolidat al statului român prin sustragerea de la plata impozitelor și a contribuțiilor datorate.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omisiune, în tot sau în parte, a evidențierii în actele contabile ori în alte documente legale a operațiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate, prevăzută de Legea 241/2005 privind prevenirea și combaterea evaziunii fiscale.  (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata