Cercetătorii australieni consideră că o dietă bazată pe fibre combate astmul

Cercetătorii australieni specializați în boli respiratorii investighează o teorie potrivit căreia o dietă bogată în fibre îi poate ajuta pe cei care suferă de astm, informează agenția Xinhua.

Ei cred o astfel de dietă poate reduce inflamația căilor aeriene la persoanele cu această boală, care provoacă suferinzilor perioade în care aceștia abia pot respira.

Lisa Wood, Katherine Baines, Bronwyn Berthon și Peter Gibson, profesori la Universitatea din Newcastle, consideră că, pur și simplu, consumarea mai multor fibre alimentare poate ajuta la controlul simptomelor. Pentru a investiga această teorie ei au anunțat vineri că vor efectua un studiu clinic.

„Atunci când ai astm, ceea ce mănânci este important”, a declarat Lisa Wood. „Unele alimente pot fi dăunătoare pentru cei care suferă de astm, cum ar fi cele de fast-food, care sunt bogate în grăsimi saturate, în timp ce altele cum ar fi fructele și legumele sunt benefice”.

„Știm din alte studii pe care le-am făcut că persoanele cu astm nu mănâncă suficiente fibre și că mai multe fibre în dietă sunt legate de o mai bună funcție pulmonară și de mai puține inflamații ale căilor respiratorii”, a explicat ea.

Pacienții din acest studiu vor primi un supliment de fibre sub forma de pulbere.

„Când mâncăm fibre solubile, bacteriile sănătoase din intestin rup fibrele creând compuși care călătoresc în sânge și au efecte pozitive în tot corpul”, a mai susținut ea.

„Deoarece în prezent nu există nici un tratament care să vindece complet astmul, cu cât aflăm mai multe despre efectele dietei asupra acestei boli, cu atât mai mult oamenii pot fi ajutați să țină sub control maladia de care suferă”, a mai spus Lisa Wood. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata