Cercetătorii medicali recunosc faptul că vitamina C protejează de efectul radicalilor liberi

În ziarele din toată lumea, vitamina C este din nou atacată.

”Vitamina e extrem de periculoasă, spun acum cercetătorii , pentru că poate interfera cu efectele toxice ale chimioterapiei.”

Aceste articole din mass-media de la suprafaţă, desigur, încearcă să convingă pacienţii de cancer să nu mai ia vitamine care sprijină sănătatea şi, în schimb, să permită chimioterapiei să le otrăvească celulele corpului fără niciun fel de protecţie pentru celulele sănătoase, scrie suntsănătos.ro.

Dar prin afirmarea faptului că vitamina C împiedică aceele chimicale din chimioterapie să-şi facă datoria (de a otrăvi celulele) se recunoaşte tocmai adevărul că vitamina C e foarte bună la protejarea celulelor de efectele dăunătoare ale radicalilor liberi.

„Vitamina C pare să protejeze mitocondria de la vătămare gravă, astfel salvând celula” spune cercetătorul coordonator Dr. Mark Heaney . Un articol BBC competează afirmaţia: ”Vitamina C se dovedeşte a fi o protecţie a structurilor minuscule din celulele canceroase numite mitocondrii.”

De ce sunt aceste omiteri atât de remarcabile?

Pentru că, timp de secole, comunitatea medicală alopată a insistat că vitaminele sunt inutile. Sunt inerte. Administraţia Medicamentelor şi Alimentelor (FDA) a avut o politică oficială în privinţa acestei stranii credinţe: Vitaminele au zero efecte fiziologice asupra organismului pentru că, dacă ar avea, ar fi medicamente, nu vitamine.

Da, într-adevăr e o credinţă dificil de înţeles, chiar şi pentru medicina convenţională, care a integrat o credinţă de cult în farmacologie. Partea pozitivă a acestui fapt este că nu pot ataca vitamina C spunând că e un pericol pentru pacienţii supuşi la chimioterapie, fără să admită că vitamina protejează de fapt celulele de chimicalele toxice.

Desigur, încearcă să expună ambele idei: Într-o săptămână, vedem un articol care spune că vitaminele antioxidante sunt inutile şi nu au beneficii, şi apoi săptămâna următoare veţi vedea articole cum sunt cele pe care le vedem azi, care spun că vitamina C e extrem de puternică în blocarea toxicităţii chimicalelor, că e un mare hazard pentru pacienţii expuşi la chimioterapie.Una o contrazice pe cealaltă, doctore.

Ori vitamina C funcţionează în protejarea celulelor, tuturor celulelor, ori nu. Vitamina C nu se activează selectiv când e consumată de pacienţii de cancer. Adevărul e că vitamina C funcţionează în protejarea celulelor oricui, indiferent ce boală au.

Aşadar, atunci, dacă credeţi în atitudinea bizară a medicinei vestice vis-a-vis de acest subiect, vitamina C e inertă şi nu oferă nicio protecţie celulelor corpului decât dacă faci chimioterapie, caz în care vitamina C brusc şi magic protejează celulele de problemele cauzate de radicalii liberi.

Aparent, vitamian C e autoconştientă şi ştie să se activeze doar când e luată de pacienţi de cancer, dar nu de altcineva. Aceasta e exact credinţa autorităţilor medicale moderne.

Citește și
1 Comentariu
  1. Eugen spune

    Articolul de fata este in mare parte logic, dar ma face oarecum confuz, deoarece am mai citit intr-un alt aricol faptul ca inhibitorii radicalilor liberi (antioxidantii) au ca efect accelerarea evolutiei cancerului conform studiilor unor japonezi (daca nu ma inseala memoria). In principiu afirmatia ca antioxidantii favorizeaza evolutia cancerului pare logica deoarece celulele canceroase fiind foarte active din punct de vedere metabolic produc si o mare cantitate de radicali liberi, radicali care find toxici limiteaza evolutia tumorii prin autointoxicare si prin eliminarea acestor radicali practic eliminam un factor care favorizeaza temporizarea evolutiei tumorii canceroase

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata