Chelaru (PSD): Referendumul pentru revizuirea Constituţiei ar putea avea loc spre finalul anului 2015

Referendumul pentru revizuirea Constituției ar putea avea loc spre finalul anului 2015, a declarat luni senatorul PSD Ioan Chelaru, vicepreședintele Comisiei comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru elaborarea propunerii legislative de revizuire a Constituției României.

„Există ideea în acest moment ca anul 2015 să fie consacrat principalelor acte normative care privesc modernizarea României. Unul dintre acestea este revizuirea Constituției. Dacă lucrurile se desfășoară normal, firesc, ca într-o țară europeană democratică, este punctul meu de vedere generat și de experiența în domeniu, spre sfârșitul anului 2015 am putea discuta de referendum. Asta depinde foarte mult de modul în care cele două Camere ale Parlamentului discută și votează procedura de revizuire și dacă articolele aprobate de o cameră sunt similare cu cele aprobate de a doua cameră”, a spus Chelaru, la Palatul Parlamentului.

El a precizat că a avut o întâlnire cu președintele Comisiei de revizuire a Constituției, Crin Antonescu.

„Am avut o întâlnire cu domnul președinte al Comisiei de revizuire a Constituției, Crin Antonescu. Am văzut și evaluat, la prima vedere, toate amendamentele care s-au făcut și care s-au depus până la termenul fixat atunci. Am stabilit în Biroul permanent al comisiei ca termen de reîncepere a lucrărilor pe amendamente data de 4 iunie, la ora 11,00, cu acces total al presei la toate lucrările comisiei. Sper că începând de pe 4 (iunie — n.r.) să putem discuta de amendamente adoptate sau respinse în această sesiune și la începutul sesiunii viitoare. Sunt depuse câteva zeci de amendamente. Unele amendamente sunt chiar spectaculoase”, a arătat senatorul PSD. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata