Chilia părintelui Arsenie Boca, de la Mănăstirea Brâncoveanu, va fi restaurată

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Braşov, Adrian Gabor, a informat, marţi, 29 martie, într-o conferinţă de presă, că a fost alocată suma de 50.000 de lei pentru refacerea chiliei părintelui Arsenie Boca de la Mănăstirea Brâncoveanu, de la Sâmbăta de Sus.

Aceste fonduri fac parte din suma totală de un milion de lei, alocată, din bugetul judeţului pe acest an, pentru repararea diverselor biserici din Braşov.

„Banii au fost alocaţi în urma mai multor discuţii şi consultări cu reprezentanţii cultelor din judeţ, dar şi cu IPS Mitropolitul Ardealului Laurenţiu Streza, care ne-a recomandat să alocăm bani bisericilor sărace şi nu pentru alte lucruri, cum ar fi de exemplu construcţia de strane. Cele 102 cereri înregistrate pentru alocarea de fonduri au fost din partea tuturor cultelor religioase recunoscute în România, care au solicitat sprijin financiar pentru refacerea picturilor, reparaţii la acoperiş, izolări termice, construcţii noi de biserici, refacere pardoseală. În ceea ce priveşte reparaţiile la chilia părintelui Arsenie Boca, restul fondurilor necesare vor fi donate de oamenii de afaceri, dar şi de proprietarii de pensiuni din zonă”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean.

Un număr de 85 de parohii ortodoxe, 16 parohii catolice şi o parohie greco-catolică vor primi fonduri din suma totală de un milion de lei. Cei mai mulţi bani, 880.000 de lei, vor reveni parohiilor ortodoxe, 110.000 de lei parohiilor catolice şi 10.000 de lei celor greco-catolice. Șapte dintre bisericile care vor primi fonduri se află în municipiul reşedinţă, între care se află şi Biserica Sf. Nicolae din Șcheii Braşovului, care va primi 20.000 de lei pentru refacerea picturii interioare şi exterioare, iar restul sunt parohii din judeţ. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata