China: Jing-Jin-Ji va fi cel mai mare oraş din lume, cu 100 de milioane de locuitori

Autorităţile chineze plănuiesc să realizeze un nou megalopolis, cu caracteristici nemaiîntâlnite până acum – 100 de milioane de locuitori, o suprafaţă mai mare decât state ca Uruguay sau Senegal şi o populaţie mai numeroasă decât cea a Germaniei -, care va fi un fel de prelungire a capitalei Beijing, relatează 7sur7.be, ce reia un articol din Wall Street Journal.

Ideea este să se unifice capitala chineză, oraşul Tianjin şi anumite părţi ale provinciei Hebei. Numele noului mega-oraş va fi Jing-Jin-Ji (Jing provine de la Beijing, iar Jin de la Tianjin). Pe cei 216.000 km2 vor locui 100 de milioane de oameni, iar Jing-Jin-Ji ar produce 970 de miliarde de dolari, adică 10,9% din produsul intern brut total al Chinei.

Foarte discrete în această privinţă, autorităţile chineze vor să lanseze acest proiect pentru a reduce poluarea din Beijing şi a-l scăpa de ambuteiaje.

Unii specialişti apreciază însă că ambiţiosul proiect nu oferă suficiente garanţii. Jan Wampler, specialist de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT, SUA), arată că ‘nu se pot construi la infinit noi axe rutiere”. ”La un moment dat, această acţiune trebuie să înceteze, iar eu cred că acest moment a sosit’, a declarat el pentru Wall Street Journal.

Data lansării noului proiect nu se cunoaşte, autorităţile chineze păstrând deocamdată tăcerea în privinţa lui. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata