China prezintă un laser capabil să distrugă drone

China a definitivat o armă laser capabilă să distrugă din zbor drone ușoare, au relatat luni Xinhua și AFP, cu câteva zile înaintea forumului de Cooperare Economică Asia-Pacific (APEC) în perspectiva căruia Beijingul își consolidează măsurile de securitate.

Acest dispozitiv cu rază de acțiune de doi kilometri poate atinge o mică țintă aeriană, ce zboară la mică altitudine, la mai puțin de cinci secunde după ce a localizat-o, a precizat Xinhua, citând un comunicat al Academiei chineze de Inginerie.

Presa de stat a difuzat fotografii cu sistemul, compus dintr-un mare cub mobil, vopsit în stil camuflaj, pe care este fixat un tun ce lansează fasciculul laser. Agenția de presă chineză a dat publicității și poze cu epavele unor drone, distruse în zbor. Acest sistem de apărare ar urma să joace un rol-cheie cu ocazia unor evenimente majore organizate în locații urbane, conform aceleiași surse.

Beijingul va găzdui săptămâna viitoare forumul APEC, o reuniune la cel mai înalt nivel pentru care capitala chineză se pregătește să își sporească în mod semnificativ măsurile de securitate, notează AFP. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata