China se confruntă cu cel mai cumplit val de frig din ultimii 30 de ani

China se confruntă cu cel mai cumplit val de frig din ultimii 30 de ani, în unele zone fiind aşteptate temperaturi record, au indicat joi, 21 ianuarie, autorităţile şi mass-media.

Termometrele au indicat—28 grade Celsius la Yakeshi, în Mongolia Interioară (nordul Chinei) joi după-amiază,—19 grade Celsius la Harbin, capitala provinciei Heilongjiang (nord-est) şi—17 grade la Changchun, în provincia vecină, Jilin.

Potrivit unui comunicat al centrului meteorologic naţional, în următoarele patru zile este aşteptată o scădere suplimentară, de 10 grade, a temperaturilor pentru o mare parte din teritoriul Chinei. Per total, în 90% din teritoriul celei mai populate ţări din lume se vor înregistra temperaturi negative, a semnalat agenţia de presă Xinhua.

Sâmbătă, în capitala Beijing (nord), mercurul din termometre este aşteptat să coboare la—17 grade Celsius — temperatură care nu a mai fost înregistrată în capitală de aproape 30 de ani.

De asemenea, la Shanghai (est) şi la Changsha, capitala provinciei Hunan (centru), unde şcolile au fost deja închise, sunt aşteptate în acest weekend cele mai scăzute temperaturi din ultimii 30 de ani. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata