Chinezii sunt interesaţi de mai multe proiecte ale CJ Cluj

Vicepreşedintele CJ Cluj Ioan Oleleu spune că există un interes din partea chinezilor pentru o serie de proiecte derulate de forul judeţean, printre care o unitate de abatorizare şi un centru de colectare a fructelor.

 Vicepreşedinţii CJ Cluj, Ioan Oleleu şi Vakar Istvan, s-au întâlnit vineri cu ambasadorul Republicii Chineze la Bucureşti, doamna Huo Yuzhen.

Alături de facilităţile pe care le oferim companiilor interesate să dezvolte o afacere în parcurile noastre industriale, am ţinut să prezint partenerilor chinezi uriaşul potenţial pe care sectorul agro-industrial clujean îl oferă. M-am bucurat să constat că se bucură de interes atât proiectul de realizare a unei unităţi moderne de abatorizare de mare capacitate, cât şi intenţia noastră de a crea un centru de colectare şi procesare a fructelor şi legumelor, cel mai modern din întreaga Transilvanie.

Totodată, am prezentat delegaţiei chineze activitatea Clusterului AgroTransilvania, precum şi oportunităţile existente în ceea ce priveşte exporturile de produse agro-alimentare clujene în China. Nu în ultimul rând, cunoscută fiind expertiza de care partea chineză dispune în acest domeniu, am abordat o serie de aspecte referitoare la oportunitatea unui transfer de tehnologie chineză, atât la nivel general, cât şi în domenii sectoriale cum este cel al sistemelor moderne de irigaţii”, a declarat Ioan Oleleu.

La rândul său, vicepreşedintele Vakar Istvan a prezentat delegaţiei chineze o serie de aspecte concrete referitoare la colaborarea celor două părţi.

„A fost o întâlnire extrem de utilă întrucât am reuşit să depăşim etapa unei întâlniri protocolare şi am abordat cu delegaţia chineză aspecte extrem de concrete legate de posibilităţile de colaborare în multiple planuri.

În acelaşi timp, în paralel cu colaborarea în plan economic şi investiţional, am insistat asupra necesităţii identificării unor domenii cum sunt schimburile culturale şi academice, domenii în care rezultatele vizibile şi apropierea dintre ţările noastre să apară cât mai rapid”, a menţionat Vakar Istvan.

Consiliul Judeţean Cluj s-a înfrăţit, în 2010, cu provincia Shandong din China.  (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

CJ Clujinvestitori chineziIoan Oleleu
Comentarii (0)
Adaugă comentariu