Chiţoiu: Reducerea CAS – o gură de oxigen pentru mediul de afaceri

Fostul ministru liberal de Finanțe Daniel Chițoiu consideră că scăderea CAS cu 5 puncte procentuale la angajator va reprezenta o ‘gură de oxigen’ pentru mediul de afaceri și apreciază într-o declarație de presă votul dat miercuri în Camera Deputaților pentru adoptarea proiectului de lege care stabilește această măsură.

‘Vreau să-mi exprim încă o dată satisfacția și aprecierea atât a deciziei politice de a reduce CAS, începând cu 1 octombrie, cât și a votului dat azi în Parlament pentru adoptarea proiectului de lege. Reducerea contribuțiilor sociale este o măsură cu o puternică amprentă liberală pe care am introdus-o în programul de guvernare al USL, în calitate de co-autor, alături de neimpozitarea profitului reinvestit. În perioada în care am condus Ministerul de Finanțe am susținut și promovat aceste măsuri, inclusiv în cadrul negocierilor cu instituțiile financiare internaționale și am convingerea că scăderea CAS cu 5pp la angajator reprezintă o gură de oxigen pentru mediul de afaceri, cu un impact important în scoaterea la suprafață a unui număr semnificativ de locuri de muncă’, susține Chițoiu într-un comunicat remis de Departamentul de Comunicare al Grupului de inițiativă pentru păstrarea identității liberale.

Potrivit fostului ministru al Finanțelor, împreună cu măsura neimpozitării profitului reinvestit, această reducere a contribuțiilor la angajator va capitaliza mediul de afaceri, va duce la creșterea investițiilor și va contribui la crearea de noi locuri de muncă, ceea ce în final se va traduce inclusiv printr-o creștere a veniturilor bugetare.

‘Avem nevoie de consecvență în ce privește implementarea măsurilor economice liberale și mi-ar plăcea să cred că întreaga clasă politică înțelege necesitatea continuării programului economic al USL, un program în care viziunea liberală urmărește sprijinirea și dezvoltarea clasei de mijloc, a antreprenorilor, a tuturor celor care aduc plus valoare economiei românești. Dincolo de scandalurile politice, cred cu tărie că doar acest gen de măsuri pot contribui decisiv la dezvoltarea unui mediu de afaceri puternic și consolidat structural, la creșterea bunăstării și a nivelului de trai’, arată Chițoiu.

Plenul Camerei Deputaților a adoptat miercuri proiectul de lege pentru modificarea Codului fiscal care prevede reducerea CAS cu cinci puncte procentuale la angajator, măsură care urmează să intre în vigoare începând cu 1 octombrie.

Pentru acest proiect de lege au votat 304 deputați, nu a fost nicio abținere și niciun vot împotrivă. Proiectul a fost adoptat și de Senat iar Camera este for decizional. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. Gore spune

    Dupa ce imi majorezi benzina,gaze, curent si taxe speciale o mai numesti oxigen?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata