Cîmpeanu anunţă organizarea de concursuri pentru posturile din inspectoratele şcolare

Ministrul Educației și Cercetării Științifice, Sorin Cîmpeanu, a declarat, marți, că pe 9 februarie va fi lansat anunțul public pentru concursurile de ocupare a posturilor de inspectori școlari generali, apoi pentru celelalte posturi din sistem.

„Sunt interimari de foarte mult timp, iar stabilitatea în sistem este un lucru mult așteptat. Intenționăm chiar pe 9 februarie să lansăm anunțul public de lansare a concursului, mai întâi pentru inspectorii școlari generali, urmat pe 20 martie, dacă validăm calendarul în acest fel, pentru inspectori generali adjuncți și pentru directori casă corp didactic, urmat într-o succesiune firească de concursul pentru ocuparea pe bază de competențe a posturilor de director de unități de învățământ preuniversitar”, a spus Cîmpeanu, la sediul Ministerului Dezvoltării Regionale, răspunzând unei întrebări.

El s-a pronunțat pentru asigurarea stabilității sistemului, argumentând că este necesară pentru implementarea unor planuri manageriale de dezvoltare a școlilor românești. Ministrul a arătat că această implementare depinde de ocuparea posturilor menționate, întrucât prin intermediul lor este gestionat sistemul de educație. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata