Cinci candidaţi luptă pentru funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal

Cinci candidaţi, Vasile Avram, Răzvan Burleanu, Gheorghe Chivorchian, Marcel Puşcaş şi Sorin Răducanu, vor lupta miercuri, în cadrul Adunării Generale a Federaţiei Române de Fotbal, pentru postul de preşedinte al organizaţiei care conduce destinele fotbalului românesc.

Fostul internaţional Gică Popescu, principalul favorit la aceste alegeri, a ieşit din cursă marţi, când a fost condamnat la 3 ani, o lună şi 10 zile de închisoare cu executare, în dosarul transferurilor. Mircea Sandu, actualul preşedinte, a anunţat că nu va mai candida pentru un nou mandat la funcţia pe care o ocupă din 1990.

La Adunarea Generală de alegeri a FRF, care va avea loc miercuri, de la ora 10,00, la Casa Fotbalului, este necesară prezenţa a două treimi dintre cei 224 de membri afiliaţi pentru a fi statutară. În cazul în care nu va exista cvorum, se vor aştepta două ore, iar apoi dacă nu se schimbă nimic, Adunarea Generală va fi convocată pentru joi, iar dacă situaţia se repetă, atunci Comitetul Executiv al FRF o va convoca pentru o dată ulterioară. Merită precizat că în acest caz este posibilă înscrierea şi altor candidaţi în cursă.

Iniţial în cursă s-au înscris opt candidaţi, dar dosarele lui Octavian Popescu şi Paul Zarna au fost respinse.

Potrivit procedurilor anunţate de FRF, noul preşedinte ar putea fi ales din primul tur de scrutin dacă va obţine jumătate plus unu dintre voturile membrilor afiliaţi exprimate şi validate. În cazul în care niciunul dintre candidaţi nu se va impune din primul tur, preşedinte al FRF va fi ales după turul doi de scrutin candidatul cu cele mai multe voturi primite.

FRF precizează că la Adunarea Generala a FRF mai întâi se va trece la parcurgerea temelor aflate pe ordinea de zi, parte la care candidaţii nu vor avea acces în sala de şedinţe, cu excepţia situaţiei în care vor reprezenta un membru afiliat, pe baza de delegaţie.

Şedinţa va fi condusă, în temeiul art. 37 alin. 1 şi 2 din Statutul FRF, de preşedintele FRF în funcţie, Mircea Sandu, iar fiecare candidat va beneficia de un timp maxim de 10 minute, în care să-şi susţină discursul electoral.

Alegerea se va face prin vot secret, cu buletine de vot. Secretarul General al FRF, Adalbert Kassai, va face propuneri privind componenţa Comisiei de validare a voturilor (scrutatorilor), formata din 3 membri, dintre care un preşedinte, precizează FRF.

Federaţia româna de fotbalFRFGheorghe ChivorchianVasile Avram
Comentarii (0)
Adaugă comentariu