Cinci mituri despre corpul bărbaţilor

De la speculațiile cu privire la dimensiunea labei piciorului sau a nasului și până la viața sexuală, există foarte multe zvonuri care circulă în societate cu privire la bărbați și corpul acestora.

Desigur că nici bărbații nu-și dau prea mult silința să confirme sau să infirme astfel de mituri precum ca cele cinci pe care le vom prezenta în continuare.

 1. Bărbaţii se gândesc la sex la fiecare 7 secunde

În acest caz este o exagerare evidentă. Desigur că bărbaţii se gândesc la sex, dar o dată la fiecare șapte secunde este prea mult. Ar însemna că bărbaţii se gândesc la sex de câte ori respiră, în fiecare zi a vieţii lor.

Într-unul dintre cele mai aprofundate studii cu privire la comportamentele sexuale din SUA, coordonat în 1994 de Edward Laumann, profesor la Departamentul de Sociologie al Universităţii din Chicago, 43% dintre bărbaţi au susţinut că nu se gândesc la sex nici măcar o dată pe zi. Frecvenţa acestor gânduri era, mai degrabă, de aproximativ două ori pe săptămână, până la de două ori pe lună.

2. Bărbaţii singuri au o viaţă sexuală mai activă decât cei căsătoriţi

Înţelepciunea populară spune că burlacii au o viaţă sexuală foarte activă, în timp ce nefericiţii care s-au căsătorit trebuie să se împace cu gândul unei vieţi sexuale din ce în ce mai sărace. Ei bine, situaţia este de fapt invers. Un studiu realizat în 2006 de către National Opinion Research Center ajungea la concluzia că bărbaţii căsătoriţi aveau o viaţă sexuală cu 28% până la 400% mai activă decât burlacii, în funcţie și de vârstă. În plus, femeile căsătorite au o probabilitate mai mare de a ajunge la orgasm, iar bărbaţii căsătoriţi oferă și primesc mai mult sex oral.

3. Lichidul seminal este plin de calorii

Lichidul seminal este compus din apă și nutrienţi precum vitamina C, calciu și magneziu. El conţine, de asemenea și fructoză, un zahar, dar este sărac din punct de vedere caloric, având, conform Dr.-ului Rachel Vreeman de la Universitatea din Indiana, doar 5 — 7 calorii.

„Este puţin probabil să creeze probleme de dietă, dar acest argument nu ar trebui folosit în dispute casnice”, a glumit ea. Dr. Rachel Vreeman este co-autoare împreună cu Dr. Aaron Carroll, de la aceeași universitate, a cărţii „Don’t Swallow your Gum: Myths, Half-truths and Outright Lies About Your Body and Health”.

4. Odată ce îţi razi barba sau părul, va crește din nou mai repede, mai des și mai aspru

„Dacă acest mit ar fi adevărat, am avea leacul pentru bărbaţii care au chelit”, a susţinut și Dr. Aaron Carroll. Părul abia ivit după ce ne-am ras pe cap sau ne-am ras barba poate părea mai întunecat la culoare și cu firul mai gros pentru că nu a fost expus încă suficient la Soare și la alţi factori. Un lucru este însă cert. Odată ce va crește suficient, va arăta exact la fel cu părul pe care l-am ras, conform lui Aaron Caroll.

5. Bărbaţii care poartă numere mai mari la pantofi sunt mai dotaţi

Este adevărat că creșterea penisului și a degetelor de la picioare, precum și a clitorisului și degetelor de la mână, sunt guvernate de aceeași genă, însă dimensiunea degetelor nu spune nimic despre cea a penisului. Într-un studiu realizat pe mai mult de 3.000 de bărbaţi nu a fost identificată nicio corelaţie între dimensiunea labei piciorului și cea a organului sexual.

Într-un alt studiu realizat în 2002 la Spitalul St. Mary din Londra, au fost examinate 104 penisuri și raportate la lungimea labei piciorului participanţilor la experiment, dar nu a fost identificată nicio corelaţie. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata