Cioacă îşi va pierde statutul de poliţist după condamnarea definitivă la închisoare

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Argeș va începe demersurile pentru încetarea raporturilor de serviciu cu inspectorul principal Cristian Cioacă, după ce acesta a fost condamnat definitiv, miercuri, la 15 ani și opt luni de închisoare pentru uciderea soției sale, Elodia Ghinescu.

„În baza mandatului de executare a pedepsei cu închisoarea, vor înceta raporturile de serviciu. Prin intermediul Serviciului Resurse Umane vom propune Inspectoratului General al Poliției Române să solicite Ministerului Afacerilor Interne luarea măsurilor prevăzute de lege în astfel de situații”, a declarat miercuri,  șeful IPJ Argeș, comisarul șef Ionel Ispir.

Polițistul Cristian Cioacă a fost ridicat de la domiciliu și escortat în arestul IPJ Argeș la mai puțin de o oră după ce Curtea de Apel Pitești a pronunțat sentința de condamnare la închisoare cu executare. După îndeplinirea tuturor formalităților legale, inculpatul va fi transferat la Penitenciarul Colibași, pentru efectuarea pedepsei.

Curtea de Apel Pitești l-a condamnat miercuri Cristian Cioacă, conform prevederilor noului Cod penal, la 15 ani de închisoare și cinci ani interzicerea unor drepturi pentru lovituri cauzatoare de moarte și la doi ani de închisoare pentru profanare de cadavre. Pedepsele au fost contopite, inculpatul urmând să execute pedeapsa cea mai mare, de 15 ani, și cinci ani interzicerea unor drepturi, la care se adaugă un spor de opt luni de închisoare.

În plus, instanța a dispus majorarea despăgubirilor pe care inculpatul trebuie să le achite mamei, fratelui și fiului Elodiei Ghinescu, părților civile în dosar.

Cristian Cioacă fusese eliberat pe 14 februarie din Penitenciarul Colibași, după ce un complet de divergență al Curții de Apel Pitești a admis înlocuirea măsurii arestării preventive cu controlul judiciar, el reluându-și activitatea în cadrul IPJ Argeș.

Cristian Cioacă a fost condamnat de Tribunalul Argeș, pe 2 iulie 2013, la 21 de ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat și la doi ani de închisoare pentru profanare de morminte, urmând să execute 22 de ani de detenție.

Sentința instanței de fond a fost atacată ulterior cu apel de toate părțile implicate. Cererile au fost formulate de inculpat, de mama și fratele Elodiei Ghinescu, în calitate de părți civile în dosar, precum și de procurori.

Inculpatul a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pentru săvârșirea infracțiunilor de omor calificat și profanare de morminte, el fiind acuzat că și-a ucis soția, avocata Elodia Ghinescu, în august 2007. Cristian Cioacă s-a aflat în arest preventiv din data de 5 decembrie 2012 până pe 14 februarie 2014. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata