Cioloş: A venit vremea ca medicii să nu mai stea pe margine aşteptând doar ca alţii să facă ceva

Premierul Dacian Cioloş spune că aşteaptă implicarea tuturor oamenilor oneşti care vor ca sistemul de sănătate să se vindece, precizând că a venit vremea ca medicii care ţin la meseria lor, la demnitatea lor şi la pacienţi să nu mai stea pe margine aşteptând doar ca alţii sau cei „de sus” să facă ceva.

„Accept această provocare a chirurgului Nicolae Fluieraş, dar aştept şi implicarea tuturor oamenilor oneşti care vor ca sistemul să se vindece! Eu, ca prim-ministru, şi sunt convins că şi ministrul Sănătăţii vom spune tot ce constatăm că este greşit în sistem”, a scris Dacian Cioloş, luni, pe Facebook, în urma unui apel făcut de medicul Nicolae Fluieraş şi distribuit pe internet.

Totodată, premierul a atras atenţia că nu este suficientă constatarea lucrurilor greşite din sistem, că trebuie propuse soluţii şi că este necesar ca medicii să nu mai stea pe margine.

„Dar nu este suficient să spunem doar ce constatăm, va trebui să propunem şi soluţii, inclusiv legislative. De asemenea, nu este suficient ca autorităţile ‘să spună’ şi ‘să facă’. A venit vremea ca medicii care ţin la meseria lor, la demnitatea lor, la pacienţi să nu mai stea pe margine aşteptând doar ca alţii sau cei ‘de sus’ să facă. Ei sunt cei care ştiu cel mai bine cum stau lucrurile şi trebuie să aibă forţa să o spună, şi cu rele dar şi cu bune, acolo unde e cazul. Dacă pacientul nu vrea însănătoşirea (în acest caz pacientul fiind sistemul de sănătate), medicul singur (Guvernul în acest caz) nu poate să-l vindece”, a adăugat Cioloş. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata