Cioloş: Eu şi Guvernul vom încerca să ne asigurăm că legea privind fumatul se va aplica imediat după promulgare

Premierul Dacian Cioloș a declarat, miercuri, că Executivul se va asigura că proiectul de lege privind interzicerea fumatului în spațiile publice închise va fi aplicat imediat după promulgare.

„Susțin pe deplin (proiectul privind interzicerea fumatului — n.r.). Sigur, nu am avut ocazia să fiu implicat direct în calitate de prim-ministru, dar am fost implicat în calitate de cetățean. Și eu și Guvernul, împreună, vom încerca să ne asigurăm că această lege se va aplica imediat ce va fi promulgată de președinte”, a declarat Dacian Cioloș, la Palatul Parlamentului.

El a susținut că adoptarea proiectului în Camera Deputaților este „un lucru foarte bun”.

„Eram una din ultimele țări din UE care nu aplica această lege care înseamnă, în primul rând, un respect pentru cetățeni, fără ca aceasta să afecteze alegerea personală a oricărui alt cetățean. Atunci când vorbim de spații publice trebuie să ne gândim la interes public, în primul rând. Mă bucur că a fost adoptată”, a spus Cioloș.

Proiectul de lege care prevede interzicerea fumatului în spațiile publice închise, în spațiile închise de la locul de muncă, la locurile de joacă pentru copii, în unitățile sanitare, de învățământ, precum și cele destinate protecției și asistenței copilului a fost adoptat marți de plenul Camerei Deputaților. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata