Cioloş spune că este nevoie de un control al vânzării cartelelor PrePay: Înţeleg că au fost folosite în pregătirea unor atentate

Premierul Dacian Cioloş a subliniat, duminică, 27 martie, necesitatea unui control mai bun al vânzării cartelelor PrePay, adăugând că în perioada următoare ministrul Justiţiei şi cel al Internelor vor aduce în atenţia Executivului ”aceste elemente”.

„Ei se plâng (autorităţile responsabile — n.r.)… ştiţi discuţia veche apropo de cartelele PrePay. De exemplu, înţeleg că România e una din puţinele ţări din Uniunea Europeană care vinde încă cartele PrePay fără un control de identitate. Înţeleg chiar că au fost folosite în ultima perioadă cartele PrePay din România în pregătirea unor atentate în altă parte, în Uniunea Europeană, tocmai pentru că există această flexibilitate în România”, a spus Cioloş, la Pro TV.

În context, el a adăugat că ministrul Justiţiei şi ministrul de Interne vor aduce în atenţia Executivului ”aceste elemente”, urmând să fie puse în discuţie.

„Să nu aibă cineva intenţia că vrem să facem ceva pe ascuns, să punem o presiune asupra opiniei publice”, a mai spus prim-ministrul. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata