Circa 2.000 de curioşi au venit la Nantes să vadă floarea numită Amorphophallus Titanum

Sute de curioși s-au înghesuit luni la grădina botanică din Nantes (Franța) să vadă, după circa o oră și jumătate de așteptare, floarea numită ‘penisul lui Titan’, care înflorește o dată la zece ani. Planta a înflorit ‘duminică la 15h35’, a anunțat directorul grădinii botanice, Romaric Perrocheau, citat de 7sur7.be.

De atunci au venit circa 2.000 de persoane, care au dorit să fotografieze și să miroasă, câteva minute numai, floarea rară în formă de falus, cu miros extrem de neplăcut.

‘(Planta) poate fi fotografiată, dar nu atinsă’, scrie pe un panou de lângă floarea de culoare gălbuie, care se înalță în mijlocul unei corole violet cu alb. Mirosul Amorphophallus Titanum — destinat să atragă insectele — seamănă cu un amestec de ‘cadavru și carne stricată, de brânză și șosete ude’, arată directorul grădinii botanice din Nantes.

Inflorescența va începe să dispară de miercuri: ‘Se va ofili și va cădea‘, spune Perrocheau.

Achiziționată în 2012 de primăria din Nantes, floarea, originară din Sumatra, este a treia din acest soi care înflorește în Franța, încheie 7sur7.be. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata