Cirque du Soleil este de vânzare; preţul estimativ este două miliarde de dolari

Candidații interesați să preia un pachet majoritar de acțiuni la celebra trupă Cirque du Soleil, un grup canadian de divertisment evaluat la două miliarde de dolari, au timp până săptămâna viitoare să-și depună ofertele, informează un articol publicat miercuri în cotidianul canadian Globe and Mail, transmite AFP.

Guy Laliberte, cel care a fondat Cirque du Soleil în 1984, deține 90% din capital și, potrivit Globe and Mail, ar dori să păstreze un pachet de doar 10% din acțiuni.

Potrivit Globe and Mail, Guy Laliberte, fost artist devenit miliardar, ar dori ca într-o primă fază să vândă o participație minoritară însă ‘potențialii cumpărători vor putea avea controlul asupra societății cu sediul la Montreal’. Publicația precizează că Guy Laliberte vrea ca potențialii cumpărători să păstreze sediul fiscal al Cirque du Soleil la Montreal și, de asemenea, să garanteze locurile de muncă pentru cei 1.600 de angajați care lucrează permanent la sediul central.

‘În luna iunie, Guy Laliberte și-a anunțat intenția de a găsi un partener strategic. Acest proces este în derulare în acest moment și este foarte îndelungat’, a declarat purtătorul de cuvânt al Cirque du Soleil, Renee-Claude Menard. Aceasta a adăugat că Guy Laliberte va evalua opțiunile care se vor prezenta.

Cirque du Soleil are opt spectacole permanente la Las Vegas și cei 1.300 de artiști ai săi sunt pe întreaga perioadă a anului în turneu în Europa și Australia, trecând prin Rusia, Macao și Israel. Pentru prima dată în istoria sa, Cirque du Soleil nu a înregistrat profit în 2012 și a fost nevoită să recurgă la concedieri. În prezent, societatea are 4.000 de angajați la nivel global, față de 5.000 în urmă cu patru ani. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata