Ciurchea (CNAS): Ne gândim la introducerea unei taxe pe serviciu farmaceutic

Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Vasile Ciurchea, a anunțat joi că se gândește la introducerea unei taxe pe serviciu farmaceutic, astfel încât piața să fie „deschisă”.

Mă gândesc la o variantă de taxă pe serviciu. Încerc să deschid piața, încerc ca lucrurile să fie cât se poate de corecte și de deschise pentru toată lumea. Să nu mai existe comentariile care sunt la acest moment — că farmacia nu știu care are doar rețete din programe și acelea foarte scumpe sau farmacia nu știu care vinde doar aspirină. Nu, piața trebuie să fie deschisă pentru toată lumea, trebuie să ne batem în calitate și în modalitatea de a satisface nevoie pacientului. Efortul de a elibera un medicament este același și pentru un medicament scump, și pentru un medicament ieftin. Haideți să fie o taxă pentru acest efort! (…) Este o taxă, un procent pentru acel serviciu, nu este un procent aplicat la valoarea medicamentului”, a explicat Ciurchea în cadrul Forumului Farmaciștilor.

El i-a atenționat pe farmaciști că în sistemul informatic apar toate operațiunile efectuate cu medicamente și că „nu se șterge nimic”.

„În momentul în care ați introdus cardul de sănătate și i-ați dat click, a rămas acolo și la istoric se uită toată lumea”, a arătat președintele CNAS.

Potrivit acestuia, cel care ridică rețeta trebuie să o semneze, nu farmacistul sau alt angajat al farmaciei, și le-a recomandat farmaciștilor prezenți la forum să le prezinte celor care ridică rețetele variantele de prețuri. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. Eugen spune

    Farmaciile din Romania practic nu-si mai merita numele de farmacie, deoarece majoritatea sunt axate pe vanzarea cosmeticelor, iar medicamentele au devenit un produs secuncdar in activitatea lor. Pe langa asta in goana lor dupa profit cu orice pret agajatii lor sunt obligati sa oferteze in primul rand medicamentele scumpe ca sa-si poata realiza TARGHETUL DE VANZARI, plus ca tot in cadrul aceluiasi targhet au norma obligatorie de vanzarea anumitor medicamente. De aceea cand intri intr-o farmacie esti supus unui adevarat interogatoriu, doar, doar te vor ameti sa cumperi cat mai multe produse

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata