Clasicele cabine roşii de telefon din Londra vor deveni verzi la propriu şi la figurat

Clasicele cabine de telefon roșii din Londra vor deveni, de acum înainte, verzi și vor fi dotate cu panouri solare, informează AFP, menționând că prima cabină de acest gen, Solarbox, a fost inaugurată miercuri dimineață la Tottenham Court Road, una din intersecțiile cele mai frecventate din centrul capitalei britanice.

Complet modernizată, noua cabină are în interior patru prize pentru încărcarea gratuită a telefonului mobil sau a tabletei. „Energia este stocată într-o baterie, ceea ce permite să se încarce telefonul inclusiv noaptea sau în zilele fără soare”, a declarat coautorul Solarbox, Harold Craston, un tânăr absolvent al prestigioasei facultăți London School of Economics.

„Vrem să demonstrăm că putem utiliza un spațiu într-un mod pozitiv și că Londra încearcă să devină mai verde”, a spus tânărul laureat al unui concurs organizat de municipalitate pentru a reduce emisiile de carbon în Londra. „Ideea era de a refolosi un lucru care nu mai este folosit sau care nu este utilizat în scopul pentru care a fost conceput’, a precizat el, adăugând că, de multe ori, ‘cabinele telefonice erau întrebuințate pe post de toaletă’.

O a doua cabină Solarbox urmează să intre în funcțiune în ianuarie, după care multe altele se vor inaugura în cursul anului. „Este interesant și inventiv”, a apreciat un londonez, salutând modernizarea acestor cabine „care fac parte din istoria Londrei”.

Inaugurate în 1936, cabinele de telefon roșii fac parte din patrimoniul britanic alături de autobuzele roșii supraetajate sau de taxiurile negre. Aproximativ 1.800 de cabine au fost „remodelate” între timp în diferite scopuri, devenind chioșcuri, mini-galerii de expoziție și chiar … mini-puburi. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata