Cluj: Ministrul Dan Şova a dat startul lucrărilor de execuţie a autostrăzii Turda-Sebeş

Ministrul Transporturilor, Dan Șova, a semnat, sâmbătă, 10 mai, ordinul de începere a lucrărilor pentru autostrada Turda-Sebeș, lucrări care vor începe efectiv pe 20 mai.

Autostrada este împărțită în patru loturi. Dan Șova a declarat că prețul mediu pentru tronsonul 3 (12,4 km) va fi de 7,5 milioane de euro/km, iar pentru tronsonul 4 (16,3 km) este de 6,4 milioane, urmând ca pentru tronsonul 1 (17 km) prețul să fie de 8,2 milioane de euro/km, în timp pentru tronsonul 2 (24 km) prețul să fie de 6,7 milioane de euro/km.

El a mai spus că termenul de execuție este de 22 de luni, din care patru luni sunt pentru proiectare, dar speră ca lucrările să fie încheiate până pe 31 decembrie 2015.

Printre altele, autostrada Turda-Sebeș va lega Clujul de autostrada Sibiu-Nădlac.

Valoarea totală a investiției pentru construcția celor 70 de kilometri ai autostrăzii Turda-Sebeș se ridică la aproximativ 500 de milioane de euro. Proiectul este finanțat în proporție de 85% din Fondul de Coeziune, iar 15% din bugetul de stat. Autostrada Turda-Sebeș va traversa de cinci ori râul Mureș, ceea ce presupune realizarea mai multor lucrări de artă — poduri, viaducte etc.

Contractele de proiectare și execuție pentru tronsoanele 3 și 4 din autostrada Sebeș-Turda vor fi executate de firmele Tirrena Scavi (Italia) și Porr (Germania). Contractul de ‘Proiectare și execuție autostrada Sebeș — Turda, Lot 3, km 41+250 — km 53+700’ a fost atribuit, prin licitație, Asocierii TIRRENA SCAVI SPA — SOCIETA ITALIANA PER CONDOTTE D’ACQUA SPA și are o valoare totală de 420,5 milioane de lei, fără TVA. Finanțarea este asigurată din fonduri europene (85%) și fonduri de la bugetul de stat—15%. Contractul de ‘proiectare și execuție autostrada Sebeș — Turda, Lot 4, km 53+700 — km 70+000’ a fost atribuit Asocierii SC PORR CONSTRUCT SRL — PORR BAU GmbH și are o valoare totală de 470 milioane de lei, fără TVA.

Sâmbătă, la semnarea ordinului de începere a lucrărilor, ministrul Dan Șova a fost însoțit de ministrul delegat pentru dialog social, Aurelia Cristea, și de liderii PSD Cluj. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. Popescu spune

    Dar ce se intampla cu autostrada Transilvania, inceputa de don’nastase?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata