Cluj: Peste 18.000 de persoane au ascultat muzică şi au dansat pe ploaie la Electric Castle

Peste 18.000 de persoane au fost prezente, în pofida ploii continue, în prima zi a festivalului Electric Castle care se desfășoară în perioada 25-28 iunie la Castelul Banffy din Bonțida.

„‘Nimic nu ne poate opri!’ a fost sloganul neoficial al primei zile la Electric Castle 2015. Peste 18.000 de spectatori au ales să trăiască la intensitate maximă show-urile Asian Dub Foundation, Parov Stelar și Fatboy Slim, Sirius-Modeselektor și să se bucure de toate alternativele de distracție oferite în primele 24 de ore de către organizatori. (…)

Artiști sau public, toți au optat, ieri (joi-n.r.) să-și păstreze starea de optimism și pofta de distracție în ciuda vremii neprietenoase pentru o seară de festival. Organizatorii au încercat să limiteze efectele unei ploi torențiale care s-a oprit doar pentru scurte momente.

Peste 30 de tone de pietriș și piatră au fost aduse, ieri, în locație, pentru a păstra la un nivel rezonabil căile de acces. În zona castelului, declarat monument istoric și având reglementări foarte stricte în ceea ce privește amenajările și intervențiile posibile, s-au folosite zeci de baloți de paie și sute de paleți.

Astăzi (vineri-n.r.) de la prima oră, o nouă tură de intervenții a fost pornită, se folosesc vidanje pentru a drena zonele cu acumulări de apă, noi transporturi de balast sunt deja în locație și vor fi folosite”, se arată într-o informare transmisă vineri de organizatorii festivalului.

Potrivit organizatorilor, circa 100.000 de persoane sunt așteptate, de joi până duminică, la festivalul Electric Castle, care se desfășoară pe 10 hectare de teren și la care concertează peste 220 de artiști.

Printre alții, vor concerta The Prodigy, Fatboy Slim, Rudimental, The Parov Stelar Band, The Cat Empire, NouvelleVague. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: facebook.com/ElectricCastle

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata