Clujul, oraşul din Europa cu cele mai multe opinii pozitive faţă de prezenţa străinilor

Clujul este orașul din Europa cu cele mai multe opinii pozitive față de prezența străinilor, relevă un studiu citat miercuri de Daily Mail.

Studiul privind viața urbană în Uniunea Europeană, la care au luat parte 41.000 de respondenți din 79 de orașe, a relevat că 91% dintre locuitorii din Cluj consideră că prezența străinilor este benefică pentru orașul lor. Media pe Uniunea Europeană este de 73%, cel mai mic număr de asemenea păreri pozitive fiind înregistrat la Atena — 26%.

În Marea Britanie, din care au fost cuprinse în studiul citat patru orașe, cel mai tolerant oraș este Belfast, unde trei sferturi dintre locuitori apreciază în mod pozitiv prezența străinilor. În schimb, la Londra, doar jumătate dintre locuitori îi consideră pe străini bine integrați în societate, menționează Daily Mail.

O majoritate a respondenților au calificat prezența străinilor drept pozitivă, excepție făcând cinci orașe: Atena, Nicosia (Cipru), Liege (Belgia), Heraklion (Grecia) și în fine Torino (Italia). (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Cluj-Napocaturisti strainiviata urbana
Comentarii (0)
Adaugă comentariu