Clusterele în sectorul manufacturier din piele, şansa reală de dezvoltare prin fonduri europene

Clusterele în sectorul sectorul manufacturier din piele reprezintă, în prezent, șansa reală de dezvoltare cu ajutorul fondurilor europene, a spus, marți, Costin Lianu, director în Ministerul Economiei, la deschiderea celei de a XI-a ediții a Târgului Internațional Next Season.

‘În prezent există trei clustere în domeniul general al industriei textile și încălțămintei, dar niciunul strict pe domeniul manufacturier din piele, iar Comisia Europeană are multe programe prin care se pot sprijini astfel de afaceri profitabile pentru România. Pe domeniul de competitivitate, producătorii români pot accesa fonduri europene pentru înființarea acestor clustere care au profitabilitate bună’, a precizat Costin Lianu.

Asociația Patronală Sfera Factor organizează, în perioada 9-12 septembrie, în Capitală, o nouă ediție a Târgului Internațional Next Season, la care participă peste 30 de expozanți.

‘Evoluția pozitivă a pieței încălțămintei și marochinăriei din 2013, când exporturile totale s-au apropiat de 2 miliarde de euro, va fi confirmată în această toamnă de oferta din cadrul Târgului Internațional Next Season. Astăzi lohnul reprezintă mai puțin de 60% din exporturi, în condițiile în care, nu demult, România nici nu exista pe piețele externe prin branduri proprii. Anticipăm continuarea tendinței de expansiune a producției de profil, în special pe seama creșterii exporturilor sub brandul de țară Made în România’, a spus Raluca Pache, vicepreședinte al Asociației Patronale Sfera Factor.

La cea de-a XI-a ediție a târgului, expozanților, printre care se numără producători de pantofi, genți și accesorii din piele, firme de confecții și comercianți, li se vor alătura participanți din rândul marilor firme de retail, profesioniști, persoane fizice interesate. În total, sunt așteptați peste 1.000 de vizitatori români și străini. Pentru actuala ediție târgului suprafața expozițională a fost extinsă la peste 850 mp.

În prezent, în companiile membre Sfera Factor lucrează circa 7.000 de salariați

Asociația Patronală Sfera Factor este membră a Confederației Europene a Producătorilor de Încălțăminte (CEC). Prin intermediul sectorului de profil, România are relații comerciale cu peste 150 de țăr (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata