CNADNR: Contract de 257.800 lei pentru studii de fezabilitate, în vederea construirii de variante ocolitoare la Comarnic şi Buşteni

Două contracte vizând elaborarea de studii de fezabilitate pentru realizarea de variante ocolitoare la Comarnic și, respectiv, Bușteni au fost semnate în data de 28 mai de către Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România /CNADNR/ și Egis România, valoarea totală ridicându-se la 257.800 lei (58.069 euro), fără TVA, informează, vineri, CNADNR.

Sectorul Comarnic — Bușteni DN 1 (E60) face legătura între județele Prahova și Brașov, traseul urmând cursul Văii Prahova, traversând de la sud la nord Carpații Meridionali. DN 1 se încadrează în categoria drumurilor naționale principale ce leagă Bucureștiul de orașul Brașov.

„Având în vedere faptul că acest drum este deschis traficului internațional, iar intensitatea traficului pe DN 1 este în continuă creștere și datorită faptului că drumul face legătura între două mari orașe, București, respectiv Brașov, s-a impus realizarea unor studii de fezabilitate ce vor avea ca scop principal studierea realizării variantelor de ocolire a orașelor Bușteni și Comarnic, necesare pentru creșterea capacității de trafic pe tronsonul aflat pe Valea Prahovei”, precizează CNADNR.

Valoarea fiecărui contract este de 128.900 lei, fără TVA, finanțarea fiind asigurată de la bugetul de stat.

Contractele de servicii au fost atribuite operatorului economic Egis România și au o durată de implementare de patru luni. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata